8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Gaspçıların hedefi İsrailli turistler oldu

İzmir'in Çankaya semtinde kimliği belirsiz bir gaspçı, İsrailli turist grubuna saldırdı. Bıçakla tehdit ettiği turistlerin çantalarını almaya çalışan gaspçı, turistlerden Avraham Menture'yi yerde sürükledikten sonra omuzundaki kameranın kordonunu bıçakla keserek aldı.

Olay, bugün saat 14.00 sıralarında 1103 sokakta, DSP İzmir İl Başkanlığı'nın bulunduğu bina önünde meydana geldi. İsrail'den grup halinde 12 Haziran'da İzmir'e gelen turistler Princess Otele yerleşti. İzmir merkez ve Çeşme ilçelerine geziler düzenleyen 65 yaşındaki Avraham Menture, eşi ve iki arkadaşıyla alışveriş yapmak için Çankaya semtine gitti. Birlikte yemek yiyip alışveriş yapan grup, tarihi Agora kalıntılarını da gezmek için yola çıktı.

GASPÇI SALDIRDI

İsrailli turist grubu sokak içine girdiği sırada kimliği belirsiz bir gaspçı arkalarından hızla yaklaşarak omuzlarındaki çantaları almaya çalıştı. İlk denemesinde başarılı olamayan gaspçı, bu kez yanında bulunan bıçağı çıkartarak turistleri tehdit etmeye başladı. Onlarca kişinin gözleri önünde turistlere saldıran gaspçı, Avraham Menture'nin omuzundaki kamerayı almaya çalıştı. Yaşanan boğuşma sırasında yere düşen İsrailli turisti yerde sürükleyen gaspçı, daha sonra kordonunu bıçakla kestiği kamerayı alarak kaçtı.

KOLUNDAN YARALANDI

Gaspçının yerde sürüklemesinden dolayı kolundan yaralanan Avraham Menture, eşi 58 yaşındaki Rahel Menture ve arkadaşları 77 yaşındaki Hızkıyahu Mızrahı Anafartalar Polis Karalolu'nha giderek şikayetci oldu. Turistlerin ihbarı üzerine harekete geçen polislerin yaptığı aramalara rağmen gaspçının izine raslanmadı. 

Yaşadıkları şoktan uzun süre kurtulamayan turist grubu polis ekipleri sakinleştirmeye çalıştı. İfadesinin ardından karakoldan çıkarak hastaneye giden Avraham Menture, bu sırada bilgi almaya çalışan basın mensuplarına kendisinin bu ilgiyi hakedecek kadar artist olmadığını, olaylar sırasında ise çok kortuğunu söyledi. Menture'nin eşi ve arkadaşı da olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, sadece büyük korku yaşadıklarını dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 17:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?