8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hastane odasında intikam dehşeti

Karşıyaka'da  geçen cuma günü tabancayla vurularak yaralanan 43 yaşındaki Erol Şeker, tedavi gördüğü hastane odasında 15 yaşındaki K.Ç. tarafından yine tabancayla vurularak öldürüldü. Zanlı K.Ç. yakalanarak gözaltına alındı. Cinayetin ardından Şeker'i cuma günü tabancayla yaralamaktan aranan 37 yaşındaki M.E. de karakola giderek teslim oldu. 

Olay, bugün saat 01.00 sıralarıda Karşıyaka Devlet Hastanesi Dahiliye Kliniği 308 numaralı odada meydana geldi. Pazarcılık yapan Erol Şeker, geçen cuma günü saat 01.30 sıralarında Şemikler 7080 sokak 21 numaradaki evine gelen kimliği belirsiz bir kişinin silahlı saldırısında sırtından yaralandı. Karşıyaka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Şeker, acil servisteki ilk müdahalenin ardından dahiliye servisine yatırıldı. Saldırıdan yaralı kurtulan Şeker'in gece odasına gelen K.Ç., yanında getirdiği tabancayı çıkartarak peşpeşe iki el ateş etti.

KORİDORDA YAKALANDI 

Hastalar arasında paniğe neden olan saldırının ardından kaçmaya çalışan K.Ç., olay sırasında koridorda bulunan Erol Şeker'in annesi 60 yaşındaki Behiye Şeker tarafından yakalandı. Hasta yakınlarınında olaya müdahale etmesiyle yaşanan arbede sırasında zanlı K.Ç., silah sesini duyarak servise gelen polislerce etkisiz hale getirilip gözaltına alındı. Yaşı küçük olan K.Ç., Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Bürosu ekiplerine teslim edildi. 

Saldırı sırasında göğsüne isabet eden kurşunlarda ağır yaralanan Erol Şeker, odasından getirildiği Acil Servis'teki müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Dehşet anına tanık olan Şeker'in 29 yaşındaki kız arkadaşı özlem Kaymak, zanlının aniden odaya girdiğini, elindeki tabancayı da müdahaleye zaman bırakmadan peşpeşe ateşledğini söyledi. Erol Şeker'in ölüm haberiyle yıkılan annesi Behiye Şeker ise, “Oğlum evimizi basan bir kişi tarafından sırtından yaralandı. Ölümden kurtuldu. Şimdi hastane odasına kadar gelerek oğlumun canını aldılar. Hastanede de saldırı olacağını söyledim ama kimseyi inandıramadım. Bunların en büyük cezaya çarptırılmalarını istiyorum'' dedi.

ENİŞTESİ ZANLININ AMCASINI ÖLDÜRDÜ 

Olayın ardından yapılan araştırmada, silahlı saldırıda yaralanıp hastane odasında da öldürülen Erol Şeker'in eniştesi 40 yaşındaki M.E.'nin geçen nisan ayında, zanlı K.Ç.'nin amcası 29 yaşındaki Abidin Ç.'yi pompalı tüfekle vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Yamanlar semti Kubilay Caddesi üzerindeki bu olayın ardından M.E. yakalanıp, tutuklanırken, Abidin Ç.'nin yakınları Erol Şeker'i azmettirici olmakla suçlamışlardı.

M.E.'NİN DE EVİ KUNDAKLANDI 

Abidin Ç.'nin intikamının alınması için Erol Şeker'in öldürüldüğü iddia edilirken, dün saat 17.00 sıralarında da ilk olayın zanlısı enişte M.E.'nin 7095 Sokak 11 numaradaki evi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kundaklandı. Evin önündeki odun ve tahta kasaların yakılmasıyla başlayan yangın kısa sürede eve yayıldı. Kimse bulunmayan evde büyük zarara neden olan alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söldürüldü.

YARALAMA ZANLISI DA TESLİM OLDU 

Geçen cuma günü evinde silahlı saldırıya uğrayan Erol Şeker'i yaraladığı iddiasıyla aranan M.E. de cinayetin ardından Gümüşpala Polis Karakolu'na giderek teslim oldu. M.E.'nin ifadesinde, kendisinin yaralama olayıyla ilgili arandığını duyunca gelip teslim olduğunu, ancak Erol Şeker'in vurulması olaylarıyla bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğü belirtildi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2006 Pazartesi 11:21:30
Güncelleme :12 Haziran 2006 Pazartesi 11:42:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?