4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Hırsız-polis kovalamacası ölümle bitti

İzmir'de erkek arkadaşıyla çalıntı otomobille gezerken polisin "dur" ihtarına uymadıkları için açılan ateş sonucu başından yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen genç kız, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Hatay semtinde gerçekleşen olayda, çok sayıda sabıkaları bulunan Sinem Ege ve Yaşar Selçuk Batıkan isimli iki genç, Turgay Güven isimli vatandaşa ait 35 AK 3325 plakalı Fiat Uno Marka otomobili çalarak gezmeye başladı. Polisin aracı fark ederek "dur" ihtarında bulunmasına rağmen kaçmaya çalışan sevgililerden Sinem Ege, polisin açtığı ateş sonucu başından yaralandı. Aracı kullanan sevgilisi tarafından hastaneye kaldırılan genç kızın beyin ölümü gerçekleşti.

Bir süre makineye bağlı yaşayan genç kız, yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Erkek arkadaşı Yaşar Selçuk Batıkan ise gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, çalıntı otomobilin bulunduğu 130 sokağa gelerek, inceleme yaptı ve olayla ilgili bilgi aldı. Tataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gaziemir’den dün çalınan otomobilin plakasının Haber Merkezi’nden anons edildikten sonra ekipler tarafından Halilrıfatpaşa semtinde görüldüğünü ve "Dur ihtarına uyulmadığını söyledi.

Yunus ekibinin motosikletine çarparak kaçmayı sürdüren otomobilin arkasından polislerin havaya 2 el uyarı ateşi açtığını kaydeden Tataş, "Otomobil kaçmaya devam edince lastiğinin patlatılması için yeniden ateş açılmış. Kurşunlardan biri araçtaki kıza isabet etmiş. Otomobildekiler hırsızlık ve gasp suçundan aranan kişiler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2005 Pazar 18:01:37
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 15:48:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?