8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hırsıza davetsiz misafir

İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali önünde otomobil çalan hırsız, bir süre sonra arka koltukta uyuyan bebeği fark edince paniğe kapılarak aracı terk edip kaçtı. 

Edinilen bilgiye göre Uşak Devlet Hastanesi'nde görev yapan doktor Mahmut Bozal (45) ile aynı ildeki bir ilköğretim okulunda İngilizce öğretmeni olarak çalışan Fulden Bozal (29) bir süre önce Bostanlı'daki akrabalarını ziyarete geldi. gece saat 00.00 sıralarında Fulden Bozal, 3 yaşındaki kızı Doğa Bozal'ı da yanlarına alarak 64 DF 898 plakalı Opel Meriva marka otomobille Uşak'a otobüsle gidecek olan eşini yolcu etmek için İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne geldi. Otobüs Terminali önünde duran Fulden Bozal ile Mahmut Bozal, bagajdan bavulları çıkarmak için otomobilden indiler. Bozal çifti bagajdan eşyaları çıkarırlarken, kimliği belirsiz bir kişi aniden gelerek otomobile bindi. Arka koltukta uyuyan minik Doğa'yı görmeyen hırsız, daha sonra kapıları kilitleyip camları da kapatarak gaza basıp hızla uzaklaştı. 

Bu arada neye uğradıklarını şaşıran Bozal çifti, hemen bir taksiye atlayarak otomobillerini takip etmeye başladılar. Otomobilin izin kaybeden Bozal çifti, durumu 155'e bildirirken taksiyle Işıkkent Polis Karakolu'na gitti. Hızlı giden otomobilin gürültüsüyle uyanan Doğa bebek ise uyanarak feryatlar içinde çığlık atarak ağlamaya başladı. Doğa'nın ağlama seslerini duyunca otomobilin arka koltuğunda bir bebek olduğunu fark eden hırsız, paniğe kapıldı. Yaklaşık 1 saat sonra çocuğun ağlama seslerine daha fazla dayanamayan hırsız, otomobili Buca Koop 1409 soktaki Çamlık alanda terk ederek kaçtı. Vatandaşlar, terkedilmiş otomobille birlikte ağlayan bir çocuk görünce durumu polise bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri kaçırılan otomobille Doğa Bebek'i buldu. Otomobil ve bebek, Buca Araştırma Bürosu'na götürürlerken, anne ve babaya müjdeli haber verildi. Kızlarının ve otomobillerinin bulunmasına çok sevinen Bozal çifti, aldıkları müjdeli haber üzerine Buca İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Bürosu'na gitti. Ancak Doğa bebek, gazetecilerin fotoğraf çekmelerine engel olmak amacıyla anne ve babasına teslim edilmek yerine daha önceden çıkarılarak Bostanlı'da bulunan akrabalarına teslim edildi. Buca'da ifadeleri alınan Bozal çifti tekrar Işıkkent Polis Karakolu'na giderek tekrar ifade verdi. Gazetecilere görüntü vermemek için sürekli yüzlerini kapatan Bozal çiftinin bir anlık dikkatsizliklerinden faydalanan zanlı kaçarken otomobilin kontak anahtarını da alarak kayıplara karıştı. Yedek anahtarı Uşak'taki evlerinde unutan Bozal çiftinin otomobili özel çekici vasıtasıyla karakol önüne çekildi. Polis ekipleri kimliği belirsiz zanlının yakalanması için parmak izi incelemesi yaptı. Israrla resimlerinin çekilmesini engellemeye çalışan Bozal çifti, Bostanlı'daki evlerine giderken de ekip otosunun içinde gazetecilerle köşe kapmaca oynadılar. 

Bornova Asayiş ekip otosunun içindeki Bozal çifti, kendilerini ısrarla takip eden gazetecileri atlatmak için polis ekiplerinden yardım istedi. Bunun üzerine ekip otosu Çamdibi, Altındağ, Özkanlar, Yeşilova, Mersinli, 2. Sanayi Sitesi, Çınarlı ve Bayraklı'da ara sokaklara girip çıkarak izlerini kaybettirmek istedi. Gazetecilerin ısrarlı takibi sonucunda ekip otosundan inen Bozal çifti bu kez bir ticari taksiye bindiler. Taksiyle Bostanlı'ya kadar gelen Bozal çifti, hiçbir
açıklama yapmadan hızla apartmana girdi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 10:37:41
Güncelleme :26 Mayıs 2006 Cuma 10:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?