8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Hırsızlık güvenlik kamerasında

Konak İlçesi'nde bir eczaneye kepenk kilidi ve camını kırarak giren hırsızlar 2 adet bilgisayar monitörünü çalarken, hırsızlık olayı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.

Olay, dün gece saat 02.00'de Yenişehir Semti'ndeki Gaziler Caddesi'nde bulunan Ayşegül Hoşgör'e ait Bilgem Eczanesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, eczaneye yan tarafındaki sokaktan gelen iki kişi, önce kepenk kilidini demir makası ile kesmeye çalıştı. Başarılı olamayan hırsızlar, bu kez olay yerine geldikleri beyaz renkli Murat 124 marka bir otomobilden aldıkları levye ile önce kepenk kilidini, sonra da camı kırarak eczaneye girmeyi başardılar. Güvenlik kamerası görüntülerinden başlarında bere, boyunlarında ise kaşkol olduğu belirlenen hırsızlar, alarm çalmaya başlayınca iki adet bilgisayar monitörünü 30 saniye içerisinde yerinden kopartarak götürdüler.

Eczacılar Ayşegül Hoşgör ve eşi Mehmet Hoşgör, alarmın telefona yönlendirilmiş olması sayesinde anında hırsızlık olayını öğrenirken, polise şikayette bulunarak hırsızların yakalanmasını istediler. Eczane sahipleri, bölgede üç hastaneye yakın yerde çok sayıda eczanenin bulunduğunu, sık sık yaşanan hırsızlık olaylarının bir türlü önlenemediğini söylediler.

Bu arada, aynı eczaneden 24 Ocak 2005 tarihinde de bir adet diz üstü bilgisayar çalındığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2006 Cuma 20:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?