4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Hızlı gaspçı sert kayaya çarptı

Bornova İlçesi'nde aynı gecede 2 taksicinin para ve cep telefonlarını gasp eden zanlı, parasını almak istediği başka bir taksi şoförü tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edildi.

Bir taksi durağında çalışan Ertan Aydın (25), 35 T 6619 plakalı aracıyla S.Y'yi (46) Fatih Caddesi'ndeki bir otelin önünden aldı. S.Y'yi önce Yenişehir'e daha sonra da Alsancak'a götüren Aydın, zanlının Çamdibi'ne gitmek istediğini söylemesi üzerine buraya yöneldi.

Çınar Parkı yakınında inmek isteyen ve ücreti ödemek için 50 YTL veren S.Y, kendisine para üstü vermeye çalışan Aydın'ı silahla tehdit ederek üzerindeki paraları aldı. Bu sırada silahın şarjörünün düşmesi üzerine Aydın, S.Y'ye müdahale etti. Aydın, gürültü üzerine yanlarına gelen çevre sakinlerinin yardımıyla zanlıyı etkisiz hale getirdi.

Olay yerine gelen ekipler tarafından Çamdibi Polis Karakolu'na götürülen S.Y'nin, kimliği henüz belirlenemeyen 20 yaşlarında bir kişiyle olaydan yaklaşık 1 saat önce Çamdibi ve Altındağ semtlerinde 2 taksi şoförünün para ve cep telefonunu gasp ettiği belirlendi. S.Y'nin, mağdur olan taksi şoförleri Suat Cankaragöz ve Semih Eylik tarafından da teşhis edildiği bildirilirken, diğer zanlıyı yakalamak için çalışma başlatıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2005 Pazartesi 15:02:49
Güncelleme :21 Eylül 2005 Çarşamba 00:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özer ÖZTÜRK IP: 85.96.193.xxx Tarih : 20.09.2005 11:36:38
Merhaba, Yayınladığınız haberlerle ilgili olarak yorum yada eleştiri imkanı tanımanız doğrusu çok olumlu bir davranış zira, bu kent'i paylaşan insanlar olarak tabii tepki ve düşüncelere sahibiz. Gasp denince, aklıma hemen tüm sevdiklerim ve birgün onlarında başına gelebilcek en kötü olay canlanır gözümün önünde! her gün haberlerden izlediklerimiz, bizlere kanun ve yaptırım gücünün bir yerde aciz kaldığını, suç işleyenleri yeterince cezalandırmadığı düşüncesini güçlendirmekte. Medya gasp yada benzeri ağır suç teşkil eden olayları haber olarak yansıtmakta fakat daha önemlisi, suçlulara ne yapıldığı ( ne gibi cezalandırıldıklarına ) dair en ufak bilgi yok!! buda mutlaka suça eğilimli olan kişileri adeta güçlendirmekte,teşvik etmekte! nasılsa af çıkar yada yaşım henüz küçük çabuk çıkarım vs gibi düşünceler mutlaka tüm suçluların aklından geçmektedir. bu güne kadar kaç insanımızı acımasızca kaybettiğimi düşünürsek, medyada kendi payına düşeni bir görev saymalı ve AĞIR suçluların akibetini ( yargılma sürecinden infaz KARARINA kadar ) takip bilakis görsel medyada örneklemelidir! ancak bu şekilde bir çok suçlunun tekrar düşünerek kararını ne kadar doğru olduğunu ve bunun karşılığında hayatının yarısın kapalı duvarlar arkasında geçirip,geçirmeyeceğine karar verecektir. Avrupada bu uygulama vardır ve bence son derece olumludur. yanılmıyorsam, mahiyeti Gasp olan davaların %85 en az 6-8 yıl ile cezalandırılmakta. ağır darp yada ölüm vakalarında ise bunun cezası an az 20 yıl oluyor! ya bizim memleketimizde? ya uygulama? Bir gün bizim memeleketimizdede bu gibi uygulamaların başlatılması ümidi ile. Saygılarımla, Özer ÖZTÜRK