8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir Emniyeti'ne bomba

İzmir'in Konak İlçesi'nde, İl Emniyet Müdürlüğü İkmal Şubesi binasına bu sabah erken saatlerde bombalı saldırı düzenlendi. Olayda, bina ve çevresindeki araçlarda hasar meydana gelirken, emniyet binası karşısındaki kahvehanede ocakçı olarak çalışan bir vatandaş şarapnel parçasıyla kolundan yaralandı.

Olay, bu sabah saat 06.15 sıralarında, Kadifekale Semti'ndeki Rakım Erkutlu Caddesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü İkmal Şubesi ile lojmanların bulunduğu binaya, kimliği belirsiz şahıslar tarafından bombalı saldırıda bulunuldu. Gürültüyle patlayan bomba emniyet binası, lojmanlar ve çevredeki binalarla işyerlerinin camların kırılmasına sebep olurken, çevreye park edilmiş bazı araçların da hasar gördü. Zarar gören araçlar arasında, İkmal Şubesi'ne ait bir resmi aracın da bulunduğu kaydedildi.

İkmal Şubesi karşısındaki bir kahvehanede ocakçı olarak çalıştığı öğrenilen Hüseyin Akçadağ (54) isimli bir vatandaş, sol koluna isabet eden şarapnel parçasıyla yaralandı. Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan Akçadağ'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Bu arada, olay yerinde bomba imha ekipleri tarafından yapılan araştırmada, saldırıda kullanılan patlayıcının C-4 tipi plastik patlayıcı olduğu belirlendi. Bombanın bir el arabası içerisinde, İkmal Şubesi binasının karşısında bulunan 628 Sokak'tan yokuş aşağı bırakıldığı ve binaya ulaştığı sırada patladığı iddia edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 4 Mart 2006 Cumartesi 10:57:08
Güncelleme :4 Mart 2006 Cumartesi 11:32:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?