8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir polisi okullar için tim kurdu

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü son zamanlarda okul önlerinde meydana gelen şiddet ve uyuşturucu satışını önlemek amacıyla 'Okul Müdahale Timi' kurdu. 1 komiser ve 23 polisin görev aldığı tim, ihbar gelen okul önünde pusu kurarak şüpheli şahıslar üzerinde uygulama yapacak.

Konuyla ilgili operasyonlarını genişleten polis, bir eve baskın yaparak 6 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların çantalarında 5 kilogram esrar maddesi ele geçirilirken, uyuşturucuları öğrencilere satacakları ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız'ın talimatlarıyla kurulan Okul Müdahale Timi, Konak bölgesinde bulunan 174 okul önünde uygulamalarına başladı. 1 komiser, 2 sivil memur olmak üzere 23 polisin bulunduğu tim, önce veliler ve öğrencilerden gelen ihbarları değerlendirecek. İhbarın bulunduğu okul önüne gidecek olan sivil ekipler, pusu attıktan sonra şüpheli gördükleri kişiler üzerinde uygulama yaparak gözaltına alacak.

İzmir'de okul önlerinde olayların çok olmadığını söyleyen Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız, "Kurduğumuz timlerle, öğrencilerimiz daha güvenli olacak. Biz öğrenci, öğretmen ve velilerden her türlü ihbarı bekliyoruz. Onların ihbarları sonucu çalışmalarımız devam edecek. İzmir'de bir iki olay dışında çok büyük okullarda yaşanan olay yoktur. Zaten öğrencilerin güvenliği ve olayların olmaması için gerekli önlemleri alıyoruz" diye konuştu. Okul Müdahale Timi'nin kurulması ardından ilk olarak Namık Kemal Lisesi önünde uygulama yapıldı. Şüpheli gördükleri kişiler üzerinde uygulama yapan ve kimlik soran polisler, öğrencilerin de şikayetlerini dinledi. Okul içerisinde bulunan otoparkçı ve simit satan şahıslar tek tek aranarak sorgudan geçirildi.

Uyuşturucu ve silah taşıyan şahıslara yönelik geniş çaplı araştırmasını sürdüren Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yeşilyurt semtinde bulunan bir eve baskın düzenledi. Yapılan baskında F.A. (29), A.A. (20), H.A. (45), T.A. (32), Ü.C. (33) ve M.K. (24) gözaltına alındı. Şahısların yanında bulunan çanta içerisinde 5 kilo gram esrar maddesi ele geçirildi. Diğer yandan dün gece yapılan operasyonda 8 kişi üzerinde ruhsatsız 8 adet tabanca ele geçirilirken, şahıslar gözaltına alınarak adliyeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2006 Çarşamba 19:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?