9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İzmir polisinden 'Darbe' operasyonu

İzmir ve ilçelerinde birahaneye gelen müşterilerin içeceklerine hap koyarak, sarhoş ettikten sonra hesabı kabarık gösterip ödemeyenlere zorla senet imzalattığı iddia edilen 20 kişi, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen "Darbe" adlı operasyonla gözaltına alındı. 

İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı İstihbarat Şubesi ekipleri, son zamanlarda bazı birahane işleten şahısların zorla senet imzalatarak para tahsil ettiği istihbaratını aldı. 6 ay boyunca çete üyelerinin telefonlarını takibe alan ekipler, Torbalı, Tire ve Bayındır ilçelerinde birahane işleten ve iki ayrı çetenin elebaşısı olduğu iddia edilen B.K. (50) ve A.B'yi (55) gözaltına aldı. 100 güvenlik görevlisinin hakim kararıyla 22 ayrı yere yaptığı operasyonlarda, çetenin üyesi olduğu iddia edilen 18 kişi daha gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde ve evlerinde yapılan aramada esrar, uyuşturucu hap, 10 adet ruhsatsız silah, 7 av tüfeği, 300 adet senet, yasadışı örgüt PKK'ya ait kitaplar, dokümanlar ve bayraklar ele geçirildi. 

Yapılan sorgulamada, zanlıların çete kurmak, zorla senet imzalatmak, darp, silahla yaralama, silah ve uyuşturucu ticareti suçlarına karıştığı belirlendi. Birçoğu silahla yaralama, cinayet ve uyuşturucu ticareti yapmak suçundan sabıkalı olan ve 1999 yılında aftan yararlanarak cezaevinden çıkan çete üyelerinin, kendilerine ait birahanelerde zengin kişileri tespit ederek, içkilerine uyuşturucu hap attıktan sonra hesabı kabarık gösterdikleri ve hesabı ödemeyenlerden tehditle çek ve senet aldıkları tespit edildi. Zanlıların ayrıca birahanelerde 15 ve 17 yaş arasındaki kızları zorla çalıştırdıkları belirlenirken, 16 yaşındaki A.A. isimli bir kız Ankara'daki ailesine teslim edildi. 

Jandarma ekipleri, 35 ayrı kişinin içkilerine hap konularak zorla senet imzalatıldığını tespit ederken, 35 kişi çete üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayetçi oldu. 35 kişiden yaklaşık 100 bin YTL civarında zorla senet alındığı belirlenirken, ele geçirilen 300 senedin değerinin 750 bin YTL olduğu ortaya çıktı. 

Geniş güvenlik önlemleri altında Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne getirilen zanlılar, sağlık raporları alındıktan sonra tekrar İl Jandarma Alay Komutanlığı'na götürüldü. Zanlıların, ifadeleri alındıktan sonra 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edileceği öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 17:40:17
Güncelleme :5 Mayıs 2006 Cuma 20:27:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?