8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de 'Akbaba operasyonu'

İzmir'de gerçekleştirilen 'Akbaba Operasyonu' ile adam öldürme, yaralama, adam kaçırma, alıkoyma, zorla senet imzalatma, tehdit gibi suçlara karışan iki çete çökertildi. Operasyonda, toplam 32 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürosu ekiplerinin yaklaşık 1.5 ay süren takibi sonucu iki suç örgütü çökertildi. "Akbaba" adı verilen operasyonda, İzmir merkezi ve ilçeleri ile çevre illerde 4 adam öldürme, 7 silahla yaralama, 14 haraç alma, 4 zorla senet imzalatma, 13 ev, işyeri ve otomobil kurşunlama, 4 adam kaçırma, alıkoyma, darp ve tehdit, 5 meskun mahalde ateş etme, 3 ızrar, 4 zorla ifade değiştirtmek suçlarına karışan 32 kişi yakalandı. Şahısların üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda 5 tabanca ve bu tabancalara ait 185 fişek, 230 tane Extacy hap, 5 sahte nüfus cüzdanı ve 3 sahte sürücü belgesi ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Yakalanan şahısların iki ayrı grubun elemanları oldukları ve iki grubun birbirine düştüğü belirlendi. İki grup arasında yaşanan anlaşmazlık yüzünden bazı cinayetler işlendiği belirtildi. Daha önce Kalaşnikof marka tüfekle yakalanan ve mahkeme tarafından serbest bırakıldıktan bir süre sonra öldürülmüş olarak bulunan Ferdi Daşçı'nın gruplar arası gerginlik nedeniyle öldürüldüğü tespit edildi. Ayrıca İzmir'in bazı semtlerinde ve otoyol kenarlarında yaşanan meçhul cinayetlerin ardından çıkan 'Cezalandırıcı mı var?' sorusunun da aydınlandığı belirtildi. Öldürülmüş olarak bulunan sabıkalıların iki grup arasındaki anlaşmazlık sonucu öldürüldüğü ortaya çıktı.

İzmir Emniyet Müdür Vekili Kemal Parmaksız yaptığı açıklamada, İzmir'de polisin suç örgütlerine karşı çalışmalarını başarıyla sürdürdüğünü söyledi. Parmaksız, "Kamuoyunda cezalandırıcı diye ifade edilen cinayetler oldu. Yaptığımız çalışmalar sonunda iki suç örgütünün birbirine düştüğü anlaşıldı. Bu nedenle sabıkalı bazı şahıslar öldürülmüş olarak bulundu. İzmir'de cezalandırıcının olmadığı, iki suç örgütünün birbirine düşerek karşılıklı birbirlerine zarar verdikleri ortaya çıktı. Cezalandırıcı olduğu dedikoduları da böylelikle bitmiş oldu" dedi.

Polis yetkilileri, suç örgütlerinin vatandaşın üzerine akbaba gibi çöktüğü için operasyonun adının "Akbaba Operasyonu" olduğunu da kaydetti.

Emniyette sorguları tamamlanan iki ayrı grup üyesi 32 zanlıdan 13'ü Emniyet Müdürlüğü Çınarlı hizmet binasından, 19'u da Karşıyaka Emniyet
Müdürlüğü'nden mahkemeye sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 12:14:52
Güncelleme :2 Nisan 2006 Pazar 14:39:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?