8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de bombacı operasyonu

İzmir'de 2 ay içerisinde Emniyet Müdürlüğü lojmanlarının bulunduğu İkmal Şube Müdürlüğü'ne simit arabasıyla bombalı saldırı ve Varyant çıkışına saksı içerisinde bomba konulması olayına karışan yasadışı örgüt üyesi bir kişi polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Kadifekale semtindeki polis lojmanlarının bulunduğu İkmal Şube Müdürlüğü'ne simit arabasıyla bombalı saldırı yapan ve Varyant çıkışına saksı içerisinde bomba koyan teröristin yapılan araştırma sonucu parmak izi tespit edildi. Parmak izinin, 2004 yılında Mardin'de silahlı çatışmaya girerek yakalandıktan sonra tutuklanan terör örgütü PKK'ya mensup Kemal Yiğit'e (24) ait olduğu belirlendi. Soruşturmayı sürdüren ekipler, Yiğit'in 5 ay önce Mardin'den İzmir'e eylem için geldiğini ve Kadifekale semtinde ev tuttuğunu belirledi. Yiğit'i takibe alan ekipler, şahsı internet kafede örgüt üyeleriyle chat yaparken gözaltına aldı. Gözaltına alınan Yiğit'in chat yaptığı bilgisayarında örgütten yeni eylemler için kargoyla bomba ve malzeme göndermesi istediği belirlendi.

Gözaltına alınan Kemal Yiğit'in evinde yapılan aramada 1 adet pazar çantası ve Varyant çıkışına bırakılan saksı içerisindeki bombanın topraklarından bir kısmı, üzerinde de Erdal Gürbüz adına düzenlenmiş sahte kimlik ele geçirildi. 2003 yılında Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nde okurken PKK'ya katılan ve 3 yıl kırsal kesimde silahlı çatışma ve bombalı eylemlere katılan Yiğit'in, pazar çantasıyla bir pazar yerinde bombalı eylem yapma hazırlığında olduğu tespit edildi. Soruşturmayı genişleten polis ilginç bir gerçekle karşılaştı. Kemal Yiğit'in nüfus kayıtlarına göre 2004 yılında öldüğü ortaya çıktı. Polis, 2004 yılında silahlı çatışmada ölen şahsın Yiğit olmadığını, kardeşi Seyithan Yiğit'in polisi yanıltmak için ölen başka bir teröristin cesedini ağabeyiymiş gibi teşhis ettiğini ortaya çıkardı.

Terörle Mücadele Şubesi'nde 24 saat boyunca sorgulanan Kemal Yiğit'in, örgüt üyesi olduğunu ve Mardin'de silahlı çatışmaya girdiğini kabul ettiği, ancak İzmir'deki bombalı eylemlere karışmadığını söylediği öğrenildi. Diğer yandan bombacı Kemal Yiğit'e yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen A.S. (30) de gözaltına alındı. Gözaltına alınan 2 kişi, 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 18:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?