8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de fuhuş operasyonu

Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları 3 aylık istihbari çalışmalar sonucu yurtdışından yabancı uyruklu bayanları tuzaga düşürerek Türkiye'ye getiren ve zorla fuhuş yaptıran 3'ü bayan 19 kişi, düzenlenen 'Selvi' operasyonuyla gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, Uluslararası İnsan Ticareti Örgütü, Rusya, Ukrayna, Moldovya gibi ülkelerden çocuk baktırmak bahanesiyle Türkiye'de zorla fuhuşa sürükledikleri istihbaratını İzmir polisine verdi. 3 ay boyunca fuhuş çetesi elemanlarını tespit etmeye başlayan polis Şirinyer karakoluna gelen yabancı uyruklu bir bayanın zorla fuhuş yaptığı müracatıyla düğmeye bastı. 'Selvi' operasyonuyla polis, 13 ayrı ev ve işyerine operasyon düzenledi. Yabancı uyruklu bayandan alınan bilgileri degerlendiren polis, çetenin elebaşı M.B.'yi (38- Muzaffer Batman) İzmir Adnan Menderes Havaalanında gözaltına aldı. 

İzmir, Kuşadası, Çeşme İlçelerinde yapılan operasyonlarda evlerde fuhuş yaptırmak için zorla tutulan 10 yabancı uyruklu kadına ulaştı. Kadınların pasaportlarının elinden alındığı ve günde 3 erkeğe para karşılığı satıldığı belirlendi. Evde ayrıca 1'i Glock marka toplam 3 adet silah, 12 bin YTL değerinde para ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. 

Operasyonu genişleten polis, yabancı uyruklu bayanlarla Türkiye'ye gelmesi konusunda irtibat saglayan ve bayanları tuzağa düşüren T.S., diger ve çete elemanlar S.S., C.G., S.Ç., M.K. ve R.S. ve ismi açıklanmayan diger 12 kişiyi gözaltına alındı.
Asayiş Şubesi'nde 4 gün boyunca sorgulanan 19 kişi, adliyeye götürülürken görüntü alan basın mensuplarına saldırdı. Pencereden elindeki suyu basın mensupları ve polislere döken zanlılar, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Araç içerisinde polisle zanlılar arasında çıkan kısa bir arbededen sonra şahıslar etkisiz hale getirildi. 19 kişi,' kadın ticareti yapmak ve fuhuşa aracı olmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.
 
Polis araştırmasında yabancı uyruklu bayanların Türkiye'ye çocuk baktırmak bahanesiyle getirildiğini ve zorla evlerde tutulup fuhuş yaptırıldığını tespit etti.
.
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2006 Çarşamba 12:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?