9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İzmir'de Güneş Operasyonu

İzmir'de uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, 34 kişi çeşitli silahlarla gözaltına alındı. İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın talimatıyla dün sabaha karşı 04.00 sıralarında "torbacı" olarak bilinen uyuşturucu satıcılarına yönelik Güneş Operasyonu düzenlendi.

 Kadifekale ağırlıklı olmak üzere, İzmir genelinde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, 34 kişi gözaltına alındı. Operasyonda "Eagle", adlı kurt köpeği evlerdeki aramalara katılırken, 8 adet av tüfeği, 250 gram kokain, 300 "Extacy" hap ve 600 gram esrar maddesi ele geçirildi. 

Daha önce Bornova ve Karşıyaka İlçeleri'ne düzenlenen uyuşturucu operasyonlarının ardından bu sabaha karşı ise Kadifekale ağırlıklı olmak üzere İzmir genelinde narkotik operasyonu düzenlendi. 

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve "Güneş" adı verilen operasyona ilçelerden gelen takviye polis 
ekipleriyle birlikte Özel Harekat, Asayiş, Terörle Mücadele ve İstihbarat 
Şubeleri'nden toplam 350 polis katıldı. 

Operasyon öncesi tüm ekipler Kültürpark'taki Fuar Asayiş Ekipler Amirliği önünde toplandı. Saat 04.00'te harekete geçen ekipler, İzmir'in dört bir yanına dağılarak daha önceden belirlenen evlere baskına gitti. 

Operasyonun ağırlı olarak yapıldığı Kadifekale'deki 4 katlı bir eve baskın yapan polis, önce binanın etrafını Özel Harekat Tim'iyle kuşatarak baskın yaptı. 

3 saatlik operasyon sonucunda 28'i aranan olmak üzere 34 kişi, 8 adet av tüfeği, 250 gram kokain, 300 "Extacy" hap ve 600 gram esrar maddesiyle ele geçirildi. 

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 12:01:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?