9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İzmir'de 'Hasat operasyonu'

İzmir'in Bornova ve Buca ilçelerinde çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna giderek, baskı ve tehditle haksız kazanç sağladıkları, cinayet, yaralama, tehdit, zorla senet imzalatma, iş yerine el koyma gibi suçlara karıştıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, Evka 4-Işıkkent, Bornova-Buca ve Bornova-Kemer hattında çalışan minibüs esnafından gelen şikayetler üzerine, takip başlattı. Polis, “çıkar amaçlı suç örgütü oluşumuna gittikleri” iddia edilen kişilerin bağlantılarını belirledikten sonra, İzmir'de tespit edilen adresler ile il dışına çıkmış olan bazı kişilere yönelik operasyon gerçekleştirildi.

İzmir ve İstanbul'da 10 farklı adrese yönelik gerçekleştirilen operasyonda, grubun elebaşısı olduğu ileri sürülen H.A. ile grup adına faaliyetlerde bulundukları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla birlikte 2 tabanca, çok sayıda mermi, bir miktar esrar, 1 sahte kimlik ele geçirildi.

Zanlıların, çıkar amaçlı suç örgütü kurdukları, Evka 4-Osmangazi-Işıkkent hattında çalışan minibüsçülerden baskı ve tehditle haksız kazanç elde ettikleri, minibüs şoförleri Fuat Öngel ile Suretin Vardar'ın silahla yaralanmaları, Özkan Erdem'in dövülerek zorla senet imzalattırılması, baskıyla çalışma hürriyetinin engellenmesi, minibüs duraklarındaki çay ocaklarının zorla ele geçirilip para karşılığı satılması olaylarına karıştıkları iddia edildi.

CİNAYETE DE KARIŞTIKLARI İDDİA EDİLDİ

Zanlılardan İstanbul'da yakalanan M.K'nın, Menderes'te Erdal Dinler'in öldürülmesi olayının faili olduğu iddiasıyla aranan ve Aktaşlar olarak bilinen grubun üyesi olduğu öne sürülen Kenan Direkçi ve kardeşi Adnan Direkçi'nin, aralarındaki husumet nedeniyle kurşunlanması olayına karıştığı, olayda Kenan Direkçi'nin öldüğü, kardeşinin ise yaralandığı bildirildi.

Zanlılar hakkında, çoğu minibüs şoförü, 60 kişinin şikayette bulunduğu belirtildi.

Zanlılar, sorgularının tamamlanmasının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi.
a.a
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 15:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?