8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de kameralı rüşvet operasyonu

İzmir'in Urla ilçesinde, gizli kameralı takibin ardından gerçekleştirilen “rüşvet” operasyonunda, tapu sicil müdürü, personeli ile emlak işiyle uğraşan belediye meclis üyesi, Kızılay İlçe Şube Başkanı ve emekli Tapu Sicil Müdürünün de aralarında bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Urla Cumhuriyet Savcılığı ve kendilerine, “İlçe Tapu Sicil Müdürlüğünde yapılacak işlemler için rüşvet istendiği” yönündeki şikayetler üzerine, “teknik takip” için mahkemeye başvurdu.

Mahkemeden izin alınmasının ardından Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinden de destek alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Tapu Sicil Müdürlüğüne gizli kameralar yerleştirdi. Ekipler, yaklaşık 20 gün sürdürdükleri teknik takibin ardından, bugün operasyon gerçekleştirdi.

Operasyonda, Urla Tapu Müdürü ile Tapu Müdürlüğünde görevli 9 personel, emlak işiyle uğraşan ve aralarında belediye meclis üyesi, Kızılay İlçe Şube Başkanı, emekli Tapu Sicil Müdürünün de bulunduğu toplam 16 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 16 kişinin, İlçe Emniyet Müdürlüğünde sorgularının sürdüğü öğrenildi.

Urla Kaymakamı Şehir Bayhan, adli ve idari mercilere çok sayıda şikayet gelmesi üzerine operasyonun gerçekleştirildiğini, gözaltına alınan kişilerin sorgularının sürdüğünü ve yarın Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmelerinin beklendiğini bildirdi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2006 Salı 17:22:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?