8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de sır cinayetler

Karşıyaka'ya bağlı Yamanlar semtinde başından kurşunlanarak öldürülen ve cesedi otomobil içinde yakılan şahsın, Işıkkent'te Ne-Kim Kimya Deterjan Fabrikası'nın sahibi Özkan Dekin olduğu belirledi. Fabrikaya giden polis ekipleri, bu sefer de bahçede bekçinin cesedini buldu. Polis, fabrika sahibi ve bekçinin kim ya da kimler tarafından ve niçin öldürüldüğünü araştırıyor.

Bornova'ya bağlı Işıkkent semtindeki Ne-Kim Kimya Deterjan Fabrikası'nın ortağı olan 36 yaşındaki Özkan Dekin, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından silahla vurularak öldürüldükten sonra kiraladığı araçla birlikte yakıldı. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten İzmir Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri, genç işadamının ortağı olduğu fabrikanın bekçisi Zeki Biner'in (49) de başından vurulmuş haldeki cesedini buldu. Polis, her iki cinayetle ilgili bağlantıyı çözmek için çok yönlü soruşturma başlattı.

Yetkililer, araç içindeki cesedin genç işadamına ait olduğunun kesin olarak belirlenmesi için DNA testi yapılacağı bildirdi. İlk cinayet, dün saat 12.00 sıralarında Yamanlar Dallas Mahallesi yakınındaki İzmir çevre yolu bağlantı köprülerinin altında meydana gelmişti. Yanmış bir otomobilin içinde ceset bulunduğu bilgisini alan polis, ilk incelemede ihbarın doğru olduğunu tespit etmişti.

Ardından bölgeye gelen Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı uzman ekipler, şoför koltuğunun yanında oturan şahsın önce ellerinin bağlandığını, ardından başına 1 el ateş edilerek öldürüldüğünü belirlemişti. Ekipler, işadamının kafatasında 7.65 mm çapında bir mermi çekirdeği ve olay yerinde boş bir kovan bulmuştu. Cinayeti gerçekleştiren katil ya da katillerin aracı benzin dökerek yaktıktan sonra kaçtıkları tespit edilmişti.

Soruşturmayı genişleten Cinayet Bürosu ekipleri, yakılarak tanınmaz hale gelen 35 AJ 4719 plakalı otomobilin, Bozyaka'da oturan Derya Erzin (20) adına kayıtlı olduğunu saptadı. Kadının Bozyaka'daki adresine ulaşan polis, Derya Erzin'in birkaç aracının olduğunu ve otomobillerini Şirinyer'deki bir oto kiralama şirketine verdiğini ortaya çıkardı.

Oto kiralama şirketinin kayıtlarını inceleyen Cinayet Bürosu ekipleri, otomobilin 20 gün önce Işıkkent'te bulunan Ne-Kim Kimya Deterjan Fabrikası'nın ortaklarından işadamı Özkan Dekin tarafından kiralandığı bilgisine ulaştı. Ekipler daha sonra ölen işadamının ailesine ulaşarak olayı aydınlattı.

Öte yandan, cinayetle ilgili soruşturmasını sürdüren polis ekipleri, dün saat 21.30 sıralarında işadamının ortağı olduğu Işıkkent 131 Sokak'taki Ne-Kim Kimya Deterjan Fabrikası'na gitti. Ekipler fabrikanın bahçesinde aynı şekilde başından vurulmuş halde bir cesetle daha karşılaştı. Cesedin işyeri bekçisi Zeki Biner'e ait olduğu ortaya çıktı.

Cinayet Bürosu ekipleri her iki cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Polis, başından kurşunlandıktan sonra cesedi yakılan Dekin'in Buca Kuruçeşme'deki evine gitti. Ailesi, Özkan Dekin'in, olaydan 1 gün önce akşam saatlerinde evden ayrıldığını, bir daha da kendisinden haber alamadıklarını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 12:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?