8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de terör operasyonu

Antalya'da meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırının ardından güvenlik tedbirlerini artıran İzmir polisi, İzmir'de bombalı eylem hazırlığı içersinde olduğu tespit edilen 6 kişiyi, gözaltına aldı. 

Zanlılardan birinin, daha önce İzmir'de Oyak Bank şubesine ve askeri araca yönelik bombalı saldırı eylemini gerçekleştirdiği belirtildi.
İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından PKK-KONGRA-GEL terör örgütüne yönelik sürdürülen çalışmalar neticesinde, İzmir'de bombalı saldırı eylemlerine karışan ve terör örgütü içersindeki faaliyetlerinden dolayı aranan Z.Y.(28) ve bu kişiye yardım ve yataklık eden 5 kişi ele geçirildi. Ele geçirilen şahıslardan Bitlis nüfusuna kayıtlı Z.Y.'nin, PKK-KONGRA-GEL terör örgütü adına İzmir'de faaliyet gösterirken, 1999 yılında örgüt adına gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı aranması üzerine, aynı yıl içinde örgütün kırsal alandaki kamplarına katıldığı ifade edildi. 

Kırsal alanda 2006 yılına kadar silahlı faaliyet gösteren, elektrikli cihaz, telsiz ve patlayıcılar üzerine eğitim görerek, "Ali - Jin" kod adını kullanan zanlının, turistik merkezlere eylem kararı alınmasının ardından, sansasyonel eylemlerde bulunmak üzere örgüt tarafından İzmir'e gönderildiği belirtildi.

ALİAĞA'DA İNŞAAT İŞÇİLİĞİ YAPIYORDU 

İzmir Pınarbaşı'nda gözaltına alınan şahsın, Aliağa'da inşaat işçisi olarak çalıştığı tespit edildi. Zanlının Aliağa'da kaldığı evde yapılan aramalarda da, 2.5 kilogram plastik patlayıcı, 2 adet elektrikli infilat kapsülü ve bomba yapımında kullanılmak üzere bol miktarda malzeme ele geçirildi. Devam eden çalışmalardaysa, Z.Y. isimli şahsın yapılacak olan bombalı saldırılarda kendisine yardım ettiği öne sürülen Mardin nüfusuna kayıtlı Ö.D. (36) ve İ.A.(25), Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı A.G.(28), Bitlis nüfusuna kayıtlı K.Ü.(47) ile Muş nüfusuna kayıtlı S.D. (40) isimli şahıslar da aynı gün yakalanarak gözlem altına alındı. Ayrıca K.Ü.'nün evinde yapılan aramada, bol miktarda örgütsel döküman ve yayın ele geçirildi. 

Yapılan açıklamada, Z.Y. isimli örgüt mensubunun, 28.07.2006 tarihinde Fevzi Paşa Bulvarı Kemeraltı girişinde bulunan Oyak Bank Şubesi'ne yönelik gerçekleştirilen ve 4 kişinin yaralandığı bombalı saldırı eylemiyle, 21.08.2006 tarihinde Karşıyaka'daki Yamanlar Koleji kavşağında, askeri servis aracına yönelik gerçekleştirilen ve 1 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı eylemini gerçekleştirildiği tespit edildi. 

Z.Y. isimli şahsın, internetten aldığı talimatlar doğrultusunda İzmir'de seri bombalı saldırı eylemi hazırlığı içerisinde olduğu belirtilirken, Z.Y'nin, ifadesinde kırsal alandaki eylemlerini kabul ettiği, İzmir'de gerçekleştirilen bombalı saldırılar konusunda susma hakkını kullandığı belirtildi. 

Zanlılar, ifadelerinin alınmasının ardından İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2006 Salı 12:34:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?