8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'de terör operasyonu

Torbalı'da polis ekiplerinin daha önceden takibe aldıkları bir otomobilde yaptıkları aramada benzin deposuna gizlenmiş 5 adet Kalaşnikof marka silah ve bin 100 adet mermi ele geçirilirken, terör örgütü üyesi oldukları iddia edilen 4 kişi gözaltına alındı.
 
Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat Şubesi ekipleri, daha önceden terör örgütü PKK adına faaliyetlerde bulunan ve cezaevinde yatan Mehmet Zahir Vural'ın (34) İzmir'e eylem için geldiğini tespit etti. Polis ve bomba uzmanı ekipleri, Torbalı İlçesi'nde 34 ATS 95 plakalı otomobili durdurarak arama yaptı. Araçta yapılan aramada, iptal edilen benzin deposu içerisine gizlenmiş 5 adet Kaleşnikof marka silah ve bin 100 adet mermi ele geçirildi. Operasyon kapsamında Vural ile örgüt üyesi olduğu iddia edilen Selahattin Demir (40), Halil Alp (28) ve Davut Öztemel (43) gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ifadeleri doğrultusunda Aydın'ın Çine İlçesi'nde bulunan bir mağaraya baskın düzenlendi. Yapılan aramada yazlık ve kışlık kıyafet, çanta, pusula, gıda malzemeleri ele geçirildi.
 
Polis, şahısların turistlik bölgelerde ve kışın dağlık bölgelerde gezerek silahlı ve bombalı eylemlerde bulunacağını tespit etti. Mehmet Zahir Vural'ın 1999 ve 2003 tarihinde örgüt üyesi olmak, silahlı eylemlerde bulunmak suçundan gözaltına alındığı ve 2 defa cezaevine girdiği belirlendi.
 
Gözaltına alınan şahısların ifadelerinde, silahların kendilerine ait olmadığını ve depoya nasıl girdiğini bilmediklerini öne sürdükleri öğrenildi. İfadesi alınan 4 kişi, "örgüt üyesi olmak, Kaleşnikof silah bulundurmak" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Selahattin Demir emniyetten çıkartılırken, "Silahlar bana ait değil" dedi.
.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2006 Çarşamba 16:50:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?