9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İzmir'de uyuşturucu operasyonu

Okul önlerinde öğrencilere ve gençlere satılmak amacıyla İstanbul'dan İzmir'e getirildiği belirtilen 15 bin 240 ecstacy hap ele geçirildi. Uyuşturucu şebekesinin üyesi olduğu iddia edilen 4'ü kadın 11 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu sattıkları belirlenen bir şebekenin elemanlarını takibe aldı.

Yaklaşık 6 ay süren istihbarat çalışması ve teknik takibin ardından, şebekeye İstanbul'dan uyuşturucu hap geleceği öğrenildi. İstanbul'dan İzmir'e getirilen 15 bin 240 hap ele geçirildi.

Narkotik polisinin İzmir ve Manisa'da düzenlediği operasyonlarda şebekenin elebaşları olduğu iddia edilen N.M. ile N.B. isimli kadın, şebeke elemanları oldukları öne sürülen E.İ, S.C, A.C adlı kadınlar ile R.M, M.B, T.C, L.G, V.C, İ.U. yakalandı. Zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda 1 kilogram esrar, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 sahte sürücü belgesi bulundu.


Şebeke elemanlarının ecstacy hapları özellikle okul önlerinde öğrencilere ve gençlere satmak istedikleri bildirildi. Zanlılar, işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.

Star online
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 17:50:52
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 10:35:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?