9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

İzmir'de uyuşturucu operasyonu

İzmir'de okul önlerinde ve sokaklarda uyuşturucu madde satışının artması üzerine polisin düzenlediği "Defne" adlı operasyonda, gençleri zehirleyen 4'ü bayan toplam 31 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik Şubesi ekipleri, okul önlerinde ve sokaklarda uyuşturucu madde satıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Alınan hakim kararıyla 4 ay boyunca şahısları takip eden ve teknik takip sonucu çalışma yapan ekipler, 3 gün önce "Defne" adlı operasyonu başlattı. 21 eve ve işyerine baskın düzenleyen ekipler, Karşıyaka, Bornova ve Konak bölgelerinde 4'ü bayan toplam 31 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahısların üzerinde ve evlerinde yapılan aramada 8.5 kilogram esrar, 9 gram kokain, 394 adet Extacy hap, 175 adet içimlik esrar maddesi, 8 adet değişik çap ve markalarda ruhsatsız tabanca ve 100 adet fişek ele geçirildi. Polis, yaptığı araştırmada uyuşturucu maddelerin okul önlerinde ve sokaklarda 'torbacı' tabir edilen şahıslar tarafından satıldığını ve şahısların çete kurarak 6 aydır uyuşturucu madde sattığını tespit etti.

Ailelerin ve öğrencilerin uyuşturucu madde satan şahıslara karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyen polis yetkilileri, bu kişilerin polise ihbar edilmesini istedi. 3 gün boyunca sorgulandıktan sonra bugün sabah saatlerinde "uyuşturucu madde satmak" suçundan adliyeye sevk edilen zanlılar, kendilerini görüntüleyen basın mensuplarına küfür ederek yüzlerini kapattı. Zanlılar, polis tarafından temin edilen otobüse bindirilerek İzmir Adliyesi'ne götürüldü. Polis, operasyonun çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 13:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?