8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

İzmir'in mazgalları mahkemelik

İzmir’de sık sık kırılan mazgalların demir kapaklarla korumaya alınmasından sonra başlayan protestolar, mahkemeye taşındı. İzmirli bir avukat, mazgallarla ilgili çalışmaların durdurulması için Büyükşehir Belediyesi ve İZSU aleyhine dava açtı.

İzmir’in ana caddelerinde su birikmesini ve sel baskınlarını önlemek amacıyla yapılan kaneletler, trafik yoğunluğu yüzünden kısa sürede kırıldı.

İZSU da, kanaletleri yenilemeye başladı ve üzerlerini demir bloklarla örttü. Fakat trafiğin en yoğun olduğu bölgelerde, demir bloklar trafiği daha da yavaşlatınca art arda protestolar yapıldı.

Tepkilere rağmen kanal çalışmaları sürerken; Avukat Mustafa Kemal Turan, uygulamanın iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtı.

İzmir İdare Mahkemesi’ne 70 sayfalık bir dilekçe sunan Turan, kanalet çalışmalarının sistemsiz ve planlanmadan yapıldığını öne sürerek, çalışmaların iptalini istedi.

Turan, “Şehir bölge planlaması, çevre düzeni, sel haritası ve teknik incelemeler yapılmadan deneme-yanılma yoluyla yapılan bir uygulama, bütünlük de arzetmiyor. Sonuçta kamu parası boşuna gidiyor. Ünlü plancı Jansen 1932’de geldiğinde, Belediye Başkanı Behçet Uz 31 soru hazırlıyor. İlk sorusu yağmur sularının yeraltına alınmasıyla ilgili. Jansen ilk önce ‘planlama’ diyor. O zamanki anlayış, bu zamandan çok daha iyiydi. Parçacı yaklaşımlarla gidilip ciddi araştırmalar yapılmazsa, hem insan hayatı zarar görüyor hem de kamu parası boşa gidiyor” dedi.

Yürütmenin durdurulması ve ardından sistemdeki eksikliklerin giderilmesini isteyen İzmirliler, yargının konuyu bir an önce çözüme kavuşturmasını bekliyor.


NTV
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2006 Pazartesi 12:45:34
Güncelleme :27 Şubat 2006 Pazartesi 12:55:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?