4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Jandarmadan suç örgütüne büyük darbe

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen "Uğur Operasyonu" kapsamında İzmir'de çıkar amaçlı suç örgütü kurarak vatandaşlardan baskı ve şantaj yoluyla senet imzalatıp para alan çetenin 12 kişilik üyesi yakalandı.

Baskı ve şantaja uğrayan bir mağdurun ihbarda bulunması üzerine, İzmir İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen soruşturmada, şüphelilerin Konak, Karşıyaka ve Çiğli ilçelerinde birçok vatandaşın üzerinde baskı, cebir, şiddet, tehdit, şantajla korku yaratarak halkın huzur ve güvenliğini bozmak, bu kapsamda adam kaçırmak, zorla boş senet imzalatmak, çek-senet tahsilatı yapmak, uyuşturucu madde kaçakçılığı, silahlı gasp, 6136 sayılı kanuna muhalefet ve darp olmak üzere birçok suçu işlediklerini tespit etti.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'nden 85 personelin 13 ayrı adreste gerçekleştirdiği aramalarda, ele başları olduğu öğrenilen Murat Kaner (29), "Manken" lakaplı S.Ç. (18), Kadir Yavuz (44), Çetin Koyun (26), Alaattin Tunç (34), Murat Kavanoz (35), Nuri Esgin (31), S.O. (15), Necmi Ertekin (37), Şahin Yaşar (30), Erdinç Tuşlan (27) ve Mehmet Kömür (45) gözaltına alındı.

Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, tabanca, fişek, sustalı bıçak, 9 adet cep telefonu ile mağdurlara ait çok sayıda çek senet, 12 gram kubar esrarla suçlarda kullanılan 2 adet otomobil ele geçirildi. Örgüt lideri olduğu ileri sürülen Murat Kaner'in cep telefonunda, mağdurları zorla kaçırıp hücre evlerine götürerek darp edip silah zoruyla senet imzalattırdıkları ve şantaj yapmak amacıyla mağdurları zorla soyundurup çektikleri, çıplak uygunsuz görüntülerin ele geçirildiği bildirildi.

Sanıklar yapılan sorgulamalarının ardından ifade vermek üzere İzmir Adliyesi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 17:04:32
Güncelleme :20 Ağustos 2005 Cumartesi 11:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?