4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Konak'ta 'Gemlik' gerginliği

İzmir'de 500 kişilik grup, bugün Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde düzenlenecek basın açıklamasına katılmak amacıyla görüştükleri bir otobüs firmasıyla anlaşamayınca terörist başı Abdullah Öcalan'ın pankartını açıp eylem yaptı.

Tutuklu Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Özgür Yurttaş İnisiyatifi üyesi ve Demokratik Halk Parti'lilerden (DEHAP) oluşan 500 kişilik grup, bugün Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde bölücü terörist başı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması amacıyla yapılacak basın açıklamasına katılmak için İzmir'den otobüs bulamadı.

Dün akşam grup üyeleri, otobüs firmalarının bulunduğu Basmane Meydanı'ndan DEHAP Konak İlçe binasına kadar terörist başının posterlerini açıp, slogan atarak yürüdü. Kadın ve çocukların da bulunduğu grup, parti binası önünde akşam saat 23.00 sıralarında oturma eylemi yaptı. Grup eylem sırasında ateş yakıp halay çekerken, 500 kişilik çevik kuvvet ekipleri ve panzerler, parti binasının bulunduğu caddeyi abluka altına aldı.

Olay yerine gelen İzmir Emniyet Müdürü Halil Tataş, gruba megafonla seslenerek, "Yaptığınız iş kanunsuz. 15 dakika içerisinde dağılmazsanız müdahale edeceğiz" uyarısında bulundu. Bu sırada eylemciler, DEHAP Konak İlçe Teşkilatı'nın bulunduğu işhanının kapısını kırıp içeriye girdi. Bir grup da dışarıda oturma eylemine devam etti. Emniyet Müdürü Tataş'ın soğukkanlı davranması sayesinde eylem olaysız sona erdi. Tataş eylemin ardından yaptığı açıklamada, müdahalede bulunup kadın ve çocuklara zarar vermek istemediklerini ifade etti.

Grubun büyük çoğunluğu dağılırken, 100'e yakın kişi ise parti binasında kaldı. Grubun bugün saat 11.00'de bir basın açıklaması yapacağı öğrenildi. Grubun sözcüleri, Gemlik'e gitmek için Yiğiter Turizm ile anlaşma yaptıklarını ancak firmanın bir yetkilisinin gözaltına alındığını ve daha sonra da sözleşmeyi tek taraflı iptal ettiğini öne sürdü.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2005 Pazar 10:51:02
Güncelleme :6 Eylül 2005 Salı 00:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz efe IP: 81.214.167.xxx Tarih : 4.09.2005 13:01:42
Sizi zavallı birilerinin uşaklığını ve piyonluğunu yapan eli kanlı teröristin destekçileri hala neyin haklarını ve özgürlüklerini arıyorsunuz anlamıyorum.Bu ülkede içişleri bakanınız var başbakan danışmanlarınız var milletvekilleriniz var istek ve şikayetlerinizi onlara anlatın size dünyayı verseler gene eylem yaparsınız.