8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Konak'ta kapkaç operasyonu

Konak'ta, trafik lambalarında bekleyen araçlardan kapkaç yaptığı ileri sürülen 4 kişilik şebeke, MOBESA kamera kayıtlarından tespit edilerek yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, 28 Mayıs 2006 Pazar günü Çankaya Kavşağı'ndaki trafik lambaları yakınında 35 CCU 39 plakalı otomobilini sağa çekerek bekleme yapan S.M. (Servet Mısırcı-20) isimli üniversite öğrencisinin aracına yaklaşan bir kişi, S.M.'nin dalgınlığından faydalanarak camdan içeriye uzanıp cep telefonunu alarak kaçtı. Kapkaççıların peşinden koşmak isteyen ve başarılı olamayan S.M., daha sonra olayı polise bildirerek şikayetçi oldu. Kavşak çevresindeki MOBESA kameralarının kayıtlarını incelemeye alan polis, görüntülerden kapkaççıların U.B. (Ufuk Beşer-18), E.G. (Ercan Gezginci-22), E.A. (Engin Aydın-22) ve İ.B. (İzzettin Bilgiç-22) olduğunu tespit etti. Şahısların hepsinin daha önce hırsızlık ve benzeri suçlardan polis kayıtlarının bulunduğu tespit edilirken, 4 şahıs da yakalanarak göz altına alındı. Güvenlik kamerası görüntülerinden olay sırasında U.B.'in kapkaç olayını gerçekleştirdiği, daha sonra kendisine gözcülük yapan arkadaşlarıyla birlikte kaçtığı kare kare belirlendi. 

Yakalanan 4 kişinin geçtiğimiz Şubat ayından bu yana aynı bölgede kapkaç olayı gerçekleştirdiği, bu bölgede kapkaç olayına maruz kalan S.M.'nin de aralarında bulunduğu toplam 11 mağdur tarafından teşhis edildi. Ayrıca yakalanan zanlılardan İ.B.'in hırsızlık suçundan hakkında bulunan kesinleşmiş hapis cezası ve asker kaçağı olduğu gerekçesiyle arandığı öğrenildi. MOBESA kamerası görüntülerine rağmen haklarındaki suçlamaları kabul etmedikleri bildirilen şahıslar, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Sanıklar adliyeye sevk edildikleri sırada görüntülerini çeken kameramanlara "Bizi niye çekiyorsunuz? Siz asıl hırsızları çekin" diyerek çıkıştı.
.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2006 Salı 14:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?