8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

'Kuzular karıştı' cinayeti

Ödemiş'in Birgi Beldesi'nde koyun otlatan çobanlar arasında kuzuların karışması sebebiyle çıkan tartışmada, 1 kişi pompalı tüfekle vurularak öldürüldü.

Olay, dün akşam Cumhuriyet Mahallesi Taşpınar mevkiindeki boş bir arazide meydana geldi. İddiaya göre, evine yakın arazide kuzularını otlatan Rafet Akçakmak (46) ile yine aynı araziye kuzularını otlatmaya getiren Hüseyin Selbest (48) arasında 'koyunlar birbirine karıştı' tartışması yaşandı.

Akçakmak, Hüseyin Selbest'en koyunlarını araziden çıkarmasını isterken, tartışmanın küfürleşmeye dönüşmesi üzerine Hüseyin Selbest üzerinde taşıdığı pompalı tüfekle Akçakmak'ı vurdu. Akçakmak olay yerinde hayatını kaybederken, Hüseyin Selbest jandarma ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Koyunlar ise Birgi Jandarma Komutanlığı'na götürüldükten sonra ayrı ayrı Akçakmak ve Selbest ailelerine teslim edildi.

Hüseyin Selbest, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ödemiş Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. Akçakmak'ın bir süre önce Çiftçi Malları Koruma Derneği'ne Hüseyin Selbest hakkında arazisine koyun getirdiği gerekçesiyle şikayette bulunduğu ve bu nedenle aralarında husumet olduğu öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2006 Pazartesi 15:14:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?