4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Laptop operasyonu

İzmir Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Şubesi ekipleri, düzenlenen operasyonla maddi değeri yaklaşık 250 milyar lira olan çok sayıda laptop ile plazma TV, bilgisayar kasası ve çeşitli elektronik eşya ele geçirdi.

Yaklaşık 1.5 ay önce Alsancak'ta HP tamir servisi olarak çalışan Coşkun Özer'e ait dükkandan, 45 tane laptop bilgisayar ile yaklaşık 7 bin dolar değerinde bilgisayar malzemesi çalındığı ihbarı geldi. Çeşitli şahıslardan da benzer ihbarlar gelmesi üzerine harekete geçen polis, daha önce hırsızlık suçundan sabıkası bulunan ve dolandırıcılık iddiasıyla gıyabi tutuklama kararıyla aranan İ.Ö. (35) isimli şahsı takibe aldı.

İ.Ö'nün evine yapılan baskında 56 adet laptop, 67 adet bilgisayar kasası, 4 adet plazma TV, 3 adet kamera, 6 adet plazma bilgisayar monitörü, dijital fotoğraf makinesi, 5 adet klima, projeksiyon makinesi, baskı makinesi ile çok sayıda elektronik cihaz ele geçirildi.

Gözaltına alınan İ.Ö. ifadesinde, laptopları kendisine Ö.P. (25) isimli şahsın getirdiğini, diğer malzemeleri de bit pazarından aldığını ileri sürdü. Bunun üzerine yakalanan Ö.P. isimli şahıs da, laptopları Murat isimli Kadifekale'de oturan bir kişiden aldığını ancak şahsın nerede oturduğunu bilmediğini söyledi.

Yakalanan 2 kişi ifadeleri alındıktan sonra İzmir Adliyesi'ne sevk edilirken, çalıntı malların sahiplerine teslim edilmesi için çalışmaların başlatıldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:09:42
Güncelleme :23 Eylül 2005 Cuma 17:16:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?