8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Maganda, muhtar çıktı

Menemen'de, bisikletiyle katıldığı düğün konvoyunda havaya açılan ateş sırasında boynuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 13 yaşındaki Sergen Küçük'ün, katil zanlısının Yeşilpınar Mahalle Muhtarı Burhan A., olduğu belirlendi.

Düğün sırasında çekilen görüntülerden küçük Sergen'in ölümüne neden olduğu tespit edilen B.A. tutuklandı. Talihsiz Sergen'in bisikletiyle konvoydaki gezisine katili gibi kameralara takılmıştı.

Olay, geçen 7 Mayıs'ta saat 10.00 sıralarında Uğur Mumcu Mahallesi'nde meydana geldi. Menemen Belediyesi'nde çalışan işçi Hıdır Küçük ile ev kadını Görsev Küçük'ün iki çocuğundan biri olan Şehit Kemal İlköğretim Okulu altıncı sınıf öğrencisi Sergen Küçük, bisikletiyle gezerken, Asarlık Beldesi'nden gelin alıp ilçedeki düğün evine giden 20 araçlık konvoya katıldı.

Bir süre bisikletiyle konvoyu takip eden Sergen Küçük, araçların birinde bulunan kimliği belirsiz bir kişinin açtığı ateş sonucu boynundan vurularak ağır yaralandı. Silah seslerinin geldiği yöne doğru koşan vatandaşlar tarafından kanlar içinde bulunan talihsiz çocuk, önce Menemen Devlet Hastanesi'ne, oradan İzmir'deki Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedaviye alınan küçük Sergen, tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Otopsi yapılmak üzere cenazesi İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırılan Küçük'ün ölümü ailesini yasa boğarken, polis, ateş eden zanlıyı bulmak için çalışma başlattı. Olay yerinde yapılan aramalarda boş kovan bulunamazken, damat Yılmaz A., babası Şadi A. ile gelin Semra A.'nın da ifadelerine başvuruldu.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ

Maganda kurbanı olan Sergen Küçük'ün, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsisinde boynundan giren tek kurşunla yaşamını yitirdiği belirlendi. Ailesi tarafından morgtan alınan Küçük'ün cenazesi, Menemen İlçesi'ne bağlı Asarlık Beldesi'ndeki cemevine götürüldü.

Buradaki törenin ardından Menemen Şehir Kabristanlığı'nda toprağa verildi.

Oğullarının acısıyla yanan anne Görsev ve baba Hıdır Küçük gözyaşlarına boğulmuştu. Güçlükle teskin edilen gözüyaşlı baba Hıdır Küçük, olaydan sonra, “Onu, bu yaşa kadar bunun için mi büyüttük. Sorumsuzun biri yüzünden oğlumuzdan olduk. Onun acısıyla şimdi nasıl yaşarız. İnşallah kısa zamanda bulunup en ağır cezayı çeker. Onun acısını hafifletmek için sonuna kadar hukuki mücadelemi sürdüreceğim” demişti.

MAGANDA KAMERALARA TAKILDI

Küçük Sergen'in hayıtını kaybetmesinin ardından çalışma başlatan polis ekipleri, düğün sahiplerinden aldıkları görüntüleri kare kare inceledi. Görüntüler sırasında tespit edilen bir karede Yeşilpınar Mahalle Muhtarı 35 yaşındaki B. A'nın elinde tutukluk yapmış haldeki tabanca taşıdığı ortaya çıktı. Düğün sahiplerinin de yakını olduğu belirlenen muhtar B. A'nın görgü tanıklarının ifadesine göre de konvoyun geçişi sırasında havaya ateş açtığı ve bir ara tutukluk yapan tabancasını temizlediği belirlendi.

İpuçlarının toplanmasının ardından gözaltına alınan ve taşıma ruhsatlı beylik tabancasına el konulan üç çocuk babası Muhtar B. A, Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadesinde suçsuz olduğunu iddia etti. Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen B. A, tutuklandı.

ÖLEN SERGEN DE AYNI GÖRÜNTÜLERDEYDİ

Muhtarın havaya açtığı ateşle hayatını kaybeden Sergen Küçük'ün bisikletiyle konvoya katılıp, bir süre tekip etmesi de düğün kemarasına takıldı. Yaşanacaklardan habersiz olan Sergen'in bisikletiyle, ters yönden giden konvoya katılması, sokak aralarında gezen araçları takip etmesi, kimliği belirsiz kişinin üç el ateş ettiği silahtan çıkan sesler ile gelin, damat ve yakınlarının silah sesini duyup ürkmeleri de görüntülerde yer aldı.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 17:35:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?