8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Menemen'de tren kazası

İzmir'in Menemen İlçesi'ne bağlı Koyundere Beldesi'nde hemzemin geçitte yolcu treninin işçi taşıyan kamyonete çarpması sonucu 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, kaza sabah saat 07.30 sıralarında bariyer ve görevlinin bulunmadığı demiryolu hemzemin geçidinde meydana geldi. Tarlaya çalışmaya giden kadın işçileri taşıyan Salih Tozduman idaresindeki 35 BP 86 plakalı açık kasa kamyonet, makinistler Mevlüt Eski ve İbrahim Kocaer yönetimindeki yolcu trenini fark etmeyerek hemzemin geçide girdi. Tren büyük bir gürültüyle kamyonete çarparken, kazada Semra Karakaya, Sabiha Kalkan, Melike Kubay, Zelihe Alkıç ve ismi belirlenemeyen bir kadın işçi hayatını kaybetti. Kamyonet sürücüsü Salih Tozduman ile Süreyya Koç, Gönül Karakaya, İpek Tosun, Halime Teksoy, Zeynep Kızmaz, Nurhanım Çalışır ve Nilüfer Bulut da yaralandı.

Kaza sırasında 3 kişinin olay yerinde, ağır yaralanan 2 işçinin de hastanede hayatını kaybettiği öğrenilirken, yaralanan 8 kişi İzmir'deki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2006 Pazartesi 17:20:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?