8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Mühendis beyin kenevir sarayı

Üç yıl önce yeni evli komşularının yatak odasına kamera sistemi kurmaktan yakalanan elektronik mühendisinin apartman dairesinde hint keneviri tarlası bulundu. Eve elektrikli tuzaklar kuran mühendis gözaltında.

BORNOVA’da devriye görevindeki polis ekipleri, kaldırımda hint keneviri tohumları buldu. Araştırmada, bir apartmanın beşinci kat balkonunda dişi hint keneviri bulunduğu belirlendi. Elektronik mühendisi Coşkun Dalkıran’ın (37) çift kapılı evine baskın yapan polis ekipleri, karşılaştıkları manzara karşısında şaşkına döndü. Dalkıran’ın, evin tüm odalarına ve balkonlarına koyduğu yüzlerce saksı ve kesilmiş pet şişede uyuşturucu elde etmek için hint keneviri yetiştirdiği görüldü.

Elektrikli tuzak kurmuş

Dalkıran’ın yetiştirdiği hint kenevirlerinden esrar elde ettiği, evini uyuşturucu yetiştirmek için bölümlere ayırdığı ortaya çıktı. Hint kenevirlerini hırsızlara karşı korumak için de beşinci kattaki balkonda özel bir elektrik düzeneği kurduğu saptandı. Balkon demirlerine monte ettiği ek demirlerle, parmaklıklar arasındaki boşlukları çıplak gözle güçlükle görülebilen ince elektrik telleriyle kapatarak tuzaklar kurduğu belirlendi.

Yeni evli komşuya kamera

Dalkıran’ın sürekli akım verdiği tellere, operasyon sırasında bir polis memurunun fark etmeden dokunduğu ve hafif şekilde akıma kapıldığı öğrenildi. Sorgusu süren Dalkıran, üç yıl önce de mucitliğini komşularına karşı kullanmıştı. Özel düzenekle hazırladığı kamerayı baca deliğinden alt kata sarkıtan Dalkıran, yeni evli çiftin yatak odasını gizlice görüntülemeye çalışırken yakalanmış ve hakkında yasal işlem yapılmıştı.

Otlarıma dokunmayın

Gözaltına alınan mühendis Coşkun Dalkıran’ın ifadesinde, "Hint kenevirleri benim şifalı otlarım. Onlara ve evimin özel ortamlarına dokunmayın" dediği açıklandı. Operasyonda polislerden biri evdeki elektrikli tele yakalanıp hafif şekilde yaralandı.



Hürriyet
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2006 Pazartesi 10:48:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?