4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Mürselpaşa Bulvarı'nda patlama

İzmir'in Konak İlçesi Kahramanlar semtinde metronun geçtiği köprü altında bir çöp bidonuna bırakılan G 3 ve uçaksavar mermileri patladı. Polis, mermilerin poşet içerisine konularak ateşli düzeneklerle patlatıldığı ihtimali üzerinde duruyor.

Olay, saat 12.30 sıralarında Mürselpaşa Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İzmir Metrosu'nun geçtiği yol üzerinde bulunan Hilal Köprüsü ayağına yakın bir çöp bidonuna bırakılan siyah bir poşet içerisindeki mermiler patladı. Patlamanın etkisiyle çöp bidonu alev alarak yanmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri, kontrollü olarak yangına müdahale ederek söndürmeye çalıştı. Mermilerin hepsinin patlama ihtimali üzerine yol trafiğe kapatıldı. Çöp bidonundaki yangının sönmesi üzerine olay yerinde inceleme yapan Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı bomba imha uzmanları, siyah poşet içerisinde 12 adet G3 mermisi ve 2 adet uçaksavar mermisi buldu.

Görgü tanıkları, çöp bidonunda birinin ateş yaktıktan sonra patlama meydana geldiğini söyledi. Yapılan araştırmada mermilerin kasıtlı olarak çöp bidonuna konulduğu ve ateşle poşetin yanması sağlanarak patlatılmak istendiği ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2005 Salı 14:28:26
Güncelleme :4 Ekim 2005 Salı 17:56:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?