4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Nefes kesen operasyon

İzmir'de fidye için kaçırılan Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu öğrencisi Serdar Mühür (13), polisin operasyonu sonucu kurtarılırken, çocuğu kaçırdığı iddia edilen Ferdi Mines (19) isimli sabıkalı, yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçırılan çocukla ailesinin buluşması sırasında duygulu anlar yaşandı. Ağabey kardeşini kucağına alarak sevinirken, anne oğluna dakikalarca sarıldı.

Edinilen bilgiye göre, 3 gün önce okul çıkışında bıçak zoruyla kaçırıldığı bildirilen Serdar Mühür'ü, alış veriş için gittiği İnciraltı Semti'nde bir aracın içinde gören ağabeyi Mert Mühür, durumu ailesi bildirerek polisin harekete geçmesini sağladı. Ağabey Mert'in ifadelerinden hareket eden polis ekipleri, küçük Serdar'ı kurtarırken, bıçak zoruyla kaçırdığı ve ailesinden fidye almak istediği öne sürülen Ferdi Mines'i de yakalayıp gözaltına aldı.

Çocuklarının bulunduğunu duyan Mühür Ailesi, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelerek beklemeye başladı. Oğullarını otomobilden inerken gören aile, küçük Serdar'a koşarak sarıldı. Ağabey Mert Mühür de kardeşini kucağına alarak mutluluğunu paylaştı.

Küçük Serdar'ın diğer kardeşleri Merve ve Hande ise kardeşlerini öperek sevinç gözyaşları döktü. Bıçak zoruyla Serdar Mühür'ü kaçırdığı iddia edilen değişik suçlardan sabıkalı Ferdi Mines gözaltına alındıktan sonra Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Kapıda bekleyen aile, oğullarını kaçıran şahsı karşısında görünce linç etmek istedi. Polislerin araya girmesiyle kurtarılan sanık, daha sonra gasp bürosuna götürüldü.

Polis ilk yaptığı araştırmada, kaçırılan Serdar Mühür'ün kaçırıldıktan sonra kaçıran Ferdi Mines tarafından bıçak zoruyla 2 gün otomobilde yatırıldığını tespit etti. Gözaltına alınan Ferdi Mines'de ilk ifadesinde sevgilisi Y.T.'nin 15 bin YTL kredi kartı borcu olduğunu ve onu ödemek için kaçırma olayını gerçekleştirdiğini söylediği öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2005 Cumartesi 20:56:52
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 00:02:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?