4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Nefes kesen operasyonda bir polis şehit oldu

İzmir'in Bornova İlçesi'nde çalıntı bir otomobille kaçarken "dur" ihtarına uymayan zanlı, bir polis memuruna çarparak ölümüne neden oldu. Olayın ardından gerçekleştirilen operasyonda 2 zanlı yakalanırken, 1 zanlı ise operasyon sırasında açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, sabaha karşı saat 05.00 sıralarında, içinde biri bayan 3 kişinin bulunduğu 35 KKE 48 plakalı Kartal marka otomobilden şüphelenen polis, "dur" ihtarında bulundu. Polislerin ihtarına uymayan araç sürücüsü kaçmaya başladı. Polislerle süren kovalamaca sırasında, Bornova Işıkkent Körler Okulu önüne doğru gelmekte olan otomobili durdurmak için yola çıkan Bornova Asayiş Ekipler Amirliği'nde görevli 8 yıllık polis memuru Kurtuluş Karabacak (36), otomobilin çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Polise çarpan otomobil bir süre sonra Yeşilova 25 Sokak'ta terk edilmiş olarak bulunurken, aracın düz kontak yöntemiyle çalındığı belirlendi.

Arkadaşlarının gözleri önünde ölümüne şahit olan polisler, otomobilin içerisinde Ali Karpuz (21), Kenan Ergöl (19) ve bir bayanın bulunduğunu tespit ederek yakalamak için operasyon başlattı. Zanlıları yakalamak için evlere yapılan baskında, Mevlana Mahallesi 504 Sokak'ta şüpheli Erdoğan Ergün bacağından vurularak etkisiz hale getirilip yakalandı. Zanlılarla ilişkisi olduğu iddia edilen Ali Ateş ise Mevlana Mahallesi 1776 Sokak 16 numaralı binaya düzenlenen operasyonda vurularak hayatını kaybetti.

Ali Ateş'in evinde yapılan aramada hırsızlık malı olduğu ileri sürülen çok miktarda halı ve 3 adet av tüfeği ele geçirildi. Operasyonda, Dilek Ergöl de yakalandı.

3 kişinin Bornova Kurtuluş Caddesi'nde bir halı mağazasından hırsızlık yaptıkları tespit edilirken, Kenan Ergöl ve Ali Karpuz'u yakalamak için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 12:08:56
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:54:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?