4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Nezarethanede intihar

Konak'ın Hatay semtinde şikayet üzerine icra-i rezaletten gözaltına alınan konsomatris, karakolun nezarethanesinde kendini demir parmaklıklara asarak intihar etti.

Hatay semtindeki bir işyerinde konsomatris olarak çalışan Rabia Asan (32), iddiaya göre dün gece aşırı miktarda alkol alarak olay çıkardı.

Şikayet üzerine Hatay Polis Karakolu ekipleri tarafından gözaltına alınan Asan, nezarethaneye konuldu. Doktor muayenesinde 210 promil alkollü olduğu belirlenen genç kadın, işlemlerin tamamlanmasının ardından bugün adliyeye sevk edilecekti.

Sabah saat 07.40 sıralarında nezarethaneyi kontrol eden polisler, genç kadının kendi halinde oturduğunu gördü. Ancak 15 dakika sonra nezarethaneye giden polisler Rabia Asan'ı üzerinden çıkardığı ince kazakla, nezarethanenin demir parmaklıklarına asılı olarak buldu. Polis aracıyla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan AIsan'ın hayatını kaybettiği belirlendi.

Genç kadının 3 gün önce de aynı suçtan gözaltına alınıp serbest bırakıldığı öğrenildi. Kendini demir parmaklıklara asarak intihar eden kadının ikiz çocukları olduğu ve ayrıldığı eşinin 1 yıl önce cezaevine girdiği ortaya çıktı.

Yapılan araştırmada karakoldaki görevlilerin, her 15 dakikada bir 210 promil alkollü olan bayanı kontrol ettiği belirlenirken, karakolun güvenlik kamerasının bulunmadığı kaydedildi.

Savcılık, genç kadının kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için cesedi İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. İntihar eden Rabia Asan'ın gece saatlerinde yabancı uyruklu bir bayan arkadaşıyla tartıştığı ve elinde bıçak olduğu için polis tarafından gözaltına alındığı belirtildi.

Eşinden 1 yıl önce ayrılan ve Tuğçe ve Tuğba isimli ikiz bebekleri bulunan Asan'ın, Eskiizmir semtinde ev tutarak geçimini kendisinin sağladığı belirlendi. İntihar olayını duyan yakınları, Asan'ın ikiz bebeklerini alarak kendi evlerine götürdü.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 15:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?