4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Öğretmene öğrenci dayağı

İzmir'in Menemen İlçesi'nde meydana gelen olayda, bir öğretmen eski öğrencisi ve arkadaşları tarafından feci şekilde dövülerek hastanelik edildi.

Öğretmen, kendisine saldıranları teşhis bile edemezken, daha önceden öğretmeni tehdit ettiği öne sürülen eski öğrencisi, polis tarafından yakalandı.

Menemen Anadolu Teknik, Anadolu Meslek Lisesi, metal bölümü öğretmeni Ayhan Gider, okul çıkışında 3 kişinin saldırısına uğradı.

Olay, öğretmenin görev yaptığı okuldan çıkışı sırasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz yıl öğretmen Ayhan Gider'in dersinde, dersi bozacak bir davranışta bulunan 10. sınıf öğrencisi M.T., öğretmeni tarafından dersten çıkarılmak istendi. Bunun üzerine öğretmenine küfür ederek sözlü hakaretlerde bulunan M.T., yine aynı öğretmen tarafından okulun disiplin kuruluna verildi. Okul disiplin kurulu yaptığı değerlendirmede, M.T.'ye 5 gün okuldan uzaklaştırma cezası verdi.

Bunu unutmayan M.T., 2005-2006 ders yılının başında okulda karıştığı bir kavga olayı neticesinde tasdiknamesini alarak okuldan ayrıldı. Bu süre sonra öğretmen Ayhan Gider, M.T.'nin tehditleri nedeniyle Emniyet Müdürlüğü'ne bir dilekçe verdi. En son geçtiğimiz salı günü okuldaki dersin bitiminden sonra bisikletiyle evine dönen Ayhan Gider, görgü tanıklarının ifadesine göre 3 kişinin saldırısına uğradı. Bisikletinden düşen Ayhan Gider, kafasından aldığı tekme darbeleri ile kendinden geçti.

Çevreden yetişen vatandaşlar tarafından Menemen Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayhan Gider, tedavi altına alındı. Olayın, gerçekleşmesinden sonra harekete geçen emniyet birimleri, daha önce hakkında şikayet bulunan M.T. ve arkadaşları İ.A. ve E.Ö.'yü gözaltına aldı. Emniyetteki ifadesinde Ayhan Gider'i dövdüğünü kabul eden M.T., arkadaşlarının darp olayına karışmadığını belirtti. Bunun üzerine M.T.'nin arkadaşları İ.A. ve E.Ö. serbest bırakılırken, M.T., mahkemeye sevk edildi.

Hastanede tedavi olan Ayhan Gider, kendisini darp eden eski öğrencisinden davacı olurken, okuldaki öğretmen arkadaşları, son derece tedirgin olduklarını ifade etti.

Eğitim-Sen Menemen Şube Baştemsilcisi Turgut Aydın, okulda yaşanan olayın kendilerini derinden etkilediğini belirterek, "Yaşanan bu olayı şiddetle kınıyoruz. Meslektaşımız son derece çirkin bir saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. Daha önce de bu okulda öğretmenlere ve okul müdürümüze de çeşitli saldırılar oldu. Son günlerde İstanbul'da da yaşanan doktora saldırıların ardından çok tedirgin oluyoruz. Bu şiddete bir an önce son verilmeli" dedi.


Öğrencisinin saldırısına maruz kalarak yaralanan öğretmen Ayhan Gider'e Menemen Devlet Hastanesi tarafından 20 gün iş göremez raporu verilirken, öğretmenine saldırdığı iddia edilen M.T. ise mahkemeye sevk edildi. M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2005 Cuma 00:19:04
Güncelleme :18 Kasım 2005 Cuma 14:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?