9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Önce fuhuş pazarlığı sonra soygun

Konak'ta  Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda otostop yaptıkları kişilerin otomobillerine binerek fuhuş pazarlığı yapan ve götürdükleri evlerde paralarını çalan 2'si kadın, 2'si travesti 4 kişi yakalandı. Olayların mağdurları tarafından da teşhis edilen zanlılar gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre ilk olay 23 Mayıs günü meydana geldi. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde otomobiliyle seyir halindeki Nuh Öngün, iddiaya göre Özlem Önal (20) adlı bir bayanın otomobiline otostop çekmesi üzerine durdu. Fuhuş pazarlığının ardından Önal ile birlikte Hatay 140 Sokak'taki bir apartmana giden Öngün daireye girdi. İçerde Nuh Öngün, Önal ile birlikte olurken travesti Gökhan Parlar (22) Öngün'ün pantolonunun cebindeki 1.750 YTL'yi çaldı. Parasının çalındığını farkeden Nuh Öngün Hatay Karakolu'na giderek şikayetçi oldu. 

7 Haziran günü meydana gelen ikinci olayda ise tekstil işçisi Vedat Çırak (31), Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda 35 HVU 62 plakalı otomobiliyle hareket halindeyken Küçükyalı ile Göztepe arasındaki yol kenarındaki Özlem Önal'ın otostop çekmesi üzerine durdu. Yaptıkları pazarlığın ardından Önal ile yine aynı daireye giden Vedat Çırak burada da aynı akıbete uğradı. Çırak'ın cebinden 790 YTL ve arabasının anahtarlarını alan travestiler, ayrıca otomobilin bagajındaki şirkete ait 2.800 YTL'yi de çaldı. Otomobilinden ve cebinden çalınan paraları istemesi üzerine yüzüne sprey sıkılarak kovalanan Vedat Çırak da Hatay Karakolu'na giderek şikayetçi oldu.
Önceki gün ise yine aynı bölgede meydana gelen iki ayrı olayda Çetin Ceyhan ve Sedat Gürbüz'ün fuhuş yoluyla soygun yapan çetenin tuzağına düştüğü bildirildi. 

Birbiri ardına yaşanan olaylar ve mağdurların şikayetlerini bildirmesi üzerine sözkonusu dairede bulunan Özlem Önal (20), Gül Öztürk (29) ve travestiler Gökhan Parlar (22) ile Orhan Avcı (21) polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.
Tekstil işiyle uğraşan ve travestilerin evde spreyli saldırısına uğrayan Vedat Çırak, "Sakın kimse bunlara kanmasın. Ben hayatımda böyle rezalet görmedim. Güzel bayanlara aldanıp eve gidildiğinde karşıma travestiler çıkınca şok oldum. Üstüne üstlük hem paranı çalıyorlar hem de karşı çıktığında yüzüne sprey sıkıp etkisiz hale getiriyorlar. Bunlara 'dur' diyecek kimse yok mu? İnsanlara yollarda çok güzel tuzak kurmuşlar. Benim ilk defa başıma geldi. Bu son olsun" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 14:52:11
Güncelleme :11 Haziran 2006 Pazar 15:01:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?