9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Ortalığı kana bulayacaklardı

İzmir Bornova'da bir istihbaratı değerlendiren İzmir polisi, Naldöken Mahallesi'nde bir eve baskın yaptı. Baskında çatı katına gizlenmiş 20 kilogram civarında A-4 türü patlayıcı ve 14 adet fünye ele geçirildi. Polis olayla ilgili açıklama yapmazken, patlayıcıların telefon düzeneğiyle infilak ettirilerek İzmir ve diğer illerde eylem amacıyla kullanılmasının planlandığını ortaya çıkardı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi, MİT ve İstihbarat Şubesi ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucu yurt dışından R.T. isimli şahsın patlayıcı getirerek evine gizlediğini tespit etti.

Ekipler, öğle saatlerinde Naldöken 1302 Sokak içerisinde bulunan ve takibe aldıkları 3 katlı eve baskın yaptı. Baskında örgüt üyesi olmak suçundan sabıkası bulunan R.T. ve ismi açıklanmayan eniştesi gözaltına alındı. Evde arama yapan polis, çuval içerisinde 20 kilogram civarında A-4 plastik patlayıcı, 14 fünye ve 4 adet cep telefonu buldu.

Bomba uzmanı ekipler tarafından titizlikle incelenen patlayıcılar daha sonra çuvalla beraber incelenmek üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü. R.T. ve eniştesi sağlık muayenesi için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan ekipler, patlayıcıların ayrı ayrı kutularda olduğunu ve telefon düzeneğiyle patlatılmak istendiğini tespit etti. Polis, patlayıcıların terör örgüt PKK'ya ait olduğunu ve eylem için İzmir ve diğer illere gönderilmek üzere getirildiğini ortaya çıkardı.

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 17:09:59
Güncelleme :14 Ocak 2006 Cumartesi 17:14:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?