4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Piyango satıcısı polis kıskıvrak yakaladı

İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal'ın, göreve geldiğinde kurduğu seyyar satıcı kılığındaki huzur timleri, göz açtırmıyor. İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde bir emekli öğretmenin parasını çalan yankesici, Milli Piyango bileti satıcısı kılığındaki polis ekipleri tarafından olayın hemen ardından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, olay İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Uşak'tan yola çıkan emekli öğretmen Veysel Kılınç (56), Edirne'deki akrabalarını ziyarete gidiyordu.

İzmir otogarında yolcu almak için duran otobüsten inen Kılınç, otobüsün kalkış saati olan 20.30'u beklemeye başladı. Yolcu peronlarında vakit geçiren Kılınç'ın yanına bu sırada Abdülnasır Bilgen(38) adlı kişi yaklaşmaya başladı. Kılınç'ın omzuna yanlışlıkla çarpmış gibi yapan Bilgen, bu sırada emekli öğretmenin gömlek cebindeki 85 YTL'yi yankesicilik yöntemiyle aldı.

Yankesicilik gerçekleştiği sırada olayın çok yakınında bulunan Milli Piyango satıcısı kılığındaki polisler durumu fark etti ve harekete geçti. Kaçmaya çalışan Abdülnasır Bilgen'i kısa sürede kıskıvrak yakalayan polisler, daha sonra zanlıyı Otogar Polis Karakolu'na götürerek gözaltına aldı. Yapılan incelemede, Bilgen'in yankesicilik ve kapkaç gibi yaklaşık 40 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 11:49:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?