4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

PKK itirafçısından şok ifadeler

İzmir'de yasadışı terör örgütü PKK adına bombalı eylemlerde bulunduktan sonra, İzmir polisine teslim olan ve savcılık tarafından tutuklanan Bilal Yaşik'in ifadeleri polisi şaşırttı.

Örgütün son durumu hakkında polise bilgi veren Yaşik, DEHAP'lı belediye başkanları hakkında da çarpıcı iddialarda bulundu. Yaşik, "Yerel seçimler öncesi DEHAP'lı belediye başkan adayları kampa gelerek örgütün üst düzey yöneticileriyle görüştü. Örgüt adaylar arasından seçimle belediye başkanı olacak kişiyi tespit etti" diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi olan Bilal Yaşik (25) 4 yıl önce terör örgütü PKK adına kırsal kesimde askeri ve bomba eğitimi aldıktan sonra, babası ve polisin iknası sonucu teslim oldu. Yaşik, "örgüt üyesi" olmak suçundan 8. Ceza Mahkemesi tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tutuklanan ve örgütün bölünme noktasında olduğunu ifadelerinde söyleyen Bilal Yaşik, DEHAP'lı belediyeler ve örgütün çalışması hakkında polise bilgiler verdi. DEHAP'lı belediye başkan adaylarının seçimler öncesi PKK'nın kamplarına gelerek üst düzey yöneticilerle görüştüğünü söyleyen Yaşik, "Yerel seçimler öncesi DEHAP'lı belediye başkan adayları örgütün dağdaki kamplarına gelerek üst düzey yöneticelerle görüştü. Örgütün yöneticileri başkan adaylarıyla görüştükten sonra, kimin seçime katılacağını belirledi. Seçilen belediye başkanları da zaten zaman zaman kampa geliyor ve görüşmeler yapıyordu" dedi.

Yaşik, örgütte üst düzey yöneticik yaptığı için bütün bilgilere sahip olduğunu belirterek, "DEHAP'lı belediyelerden ihale alan firmalar örgüte yüzde 10 komisyon vermek zorundaydı. Zaten vermeyen firmalara ihale verilmez ve bunlar tehdit edilirdi" diyerek şu an belediyelerde büyük çapta yolsuzluklar olduğunu söyledi.

Tutuklanan örgüt üyesi İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine verdiği ifadenin aynısını savcıya anlattı. Bilal Yaşik'in tutuklanması sonrası DEHAP'lı belediyeler hakkında geçen iddiaların yer aldığı ifadeler, bu partinin belediye başkanlarının bulunduğu illerdeki valiliklere ve MİT, diğer istihbarat kurumları ve jandarma birimlerine gönderildi. İfadelerde geçen iddiaların valilik tarafından araştırıldığı öğrenildi.

Yasadışı örgüt adına kırsal kesimde bomba eğitimi alan Bilal Yaşik, babasının ve İzmir polisinin iknası sonucu İzmir'e gelerek 5 gün önce polise teslim olmuştu. Yaşik'in bombalama olaylarına da karıştığı ortaya çıkarken, Antalya Gençlik Kolları Başkanlığı yaptığı ve el yapımı bomba konusunda uzman olduğu belirlenmişti.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 13:34:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?