8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Polis uyuşturucu batağındaki kızı arıyor

Arkadaşları tarafından uyuşturucuya alıştırılan ve defalarca evden kaçan 16 yaşındaki kızın bulunması için İzmir Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.

Kızının uyuşturucu batağında olduğunu ve bazı kişiler tarafından kaçırıldığını iddia ederek savcılığa ve polise başvuran Zeynep Yurttaş'ın kızı Özlem Yurttaş (16) hala bulunamadı. Gazetelerde çıkan haberlerin ardından Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, genç kızın gidebileceği yerleri tespit etti. Genç kızın Bornova'da Ç.K. isimli bir bayanın evinde kaldığını tespit eden polisler, Ç.K'yi ve Özlem Yurttaş'ı aramaya başladı.

Kızının uyuşturucuya alıştırıldığını söylerken gözyaşlarını tutamayan Zeynep Yurttaş, "Benim kızım uyuşturucu batağında kayboldu. Artık kızımdan sonraki gençler kötü yola düşmesin. Onları uyuşturucuya alıştıran şebekeler yakalansın. Liselerde genç kızları ve erkekleri bu tip insanlar uyuşturucuya alıştırıyor. Daha sonra kendilerini köle yaparak bataklığa sürüklüyorlar" diyerek kızının yerini bilenlerin polisi aramasını istedi.

Kızının uyuşturucunun etkisiyle bilinçsiz hareket ettiğini söyleyen Yurttaş, "Kızım 9 gündür kayıp. Onu bulduğumuz zaman hep bana bu bataklıktan kurtulmak istediğini söylüyor. Bilinçsiz hareket ettiğini ve kendine hakim olamadığını anlattı. Kızım da bataklıktan kurtulmak istiyor ama, şebeke elemanları bırakmıyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:02:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?