8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Polis ve zabıtadan baskın

Zabıta ve polis ekipleri, seyyar arabalarla dolaşan satıcılara yönelik ortak bir operasyon düzenledi.

Konak Belediyesi Zabıta ekipleri ile Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler dün gece seyyar arabalarla dolaşan satıcılara yönelik şok operasyon düzenledi. Kentin en yoğun olduğu cadde ve sokaklardaki satıcıların seyyar arabalarına el koyan zabıta ekipleri, operasyonlar sırasında ilginç bir yöntem denedi. Resmi ekip otosu içinde sivil polismiş gibi, seyyar satıcıya yaklaşan zabıta ekipleri, arkadan telsizle çağırdığı kamyonetli ekiplerle birlikte seyyar arabaları kamyonetlere yükledi.

Geçtiğimiz Cumartesi sabahı, Yapıcıoğlu semtini savaş alanına çeviren ve bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından, İzmir polisi ve zabıta ekipleri, alarma geçti. Bombalı saldırının bir simit arabasıyla gerçekleştirilmesi üzerine, bu yönde sıkı bir çalışma başlatan Konak Belediyesi ile Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ortaklaşa bir operasyon düzenledi.Seyyar satıcılara yönelik operasyon Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Talatpaşa Bulvarı, Basmane Fevzi Paşa Bulvarı ve Birinci Kordon gibi kentin en yoğun olduğu bölgelerde, dün gece 20.00-24.00 saatleri arasında gerçekleşti.

Operasyona başlayan zabıta ekipleri bugüne kadar pek yapmadıkları ilginç bir yöntem denedi. Hedeflerinin seyyar arabalarıyla birlikte kaçmamaları için böyle bir yola başvuran zabıta ekipleri, sivil elbiselerle resmi polis otolarının içine bindi. Bir süre ekip otosuyla devriye gezen sivil zabıta ekibi, seyyar satıcıların olduğu bölgeleri tespit etti. Daha sonra resmi ekip otosuyla, bu seyyar satıcıların yanına yaklaşan zabıta ekipleri, polislerin de desteğiyle seyyar satıcının etrafını sardı. Ardından telsizle anons eden sivil zabıta ekibinin çağırması üzerine uzakta kendilerini takip eden diğer resmi zabıta ekipleri, kamyonetlerle birlikte seyyar satıcının bulunduğu yere geldi. Bir anda etrafının zabıta ve polis ekipleri tarafından sarıldığı görünce neye uğradığını şaşıran işportacı, olayın şokunu yaşadı. Bu sırada seyyar arabalar, içleri kontrol edildikten sonra tezgahıyla birlikte kamyonetlere yüklenerek el konuldu.

Birinci kordonda ise kokoreç satan bir seyyar satıcı arabasını, ara sokaktaki bir binanın arkasındaki boş arsaya sakladı. Seyyar satıcının arabasını saklaması gözünden kaçmayan zabıta ekipleri, kokoreç arabasını saklanan yerden bularak yapılan kontrollerin ardından kamyonete yükledi. El konulan seyyar kokoreç arabaları üzerinde yanan köz ve ateş ise üzerine zabıta ekipleri tarafından kovayla su dökülerek söndürüldü. Seyyar simit arabasıyla gerçekleştirilen bombalı terör saldırısının ardından emniyet İstihbarat, terör ve MİT ekipleri, failleri bulmak için çalışırken, öte yandan seyyar satıcılara yönelik operasyonların da süreceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 10:23:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?