4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sahte viski operasyonu

İzmir'in Kaynaklar Beldesi'nde bir depoya baskın yapan jandarma ekipleri, çok miktarda sahte viski ele geçirdi. Yapılan araştırmada viskilerin ve bandrollerin sahte olduğu ortaya çıkarken, olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaynaklar İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı jandarma ekipleri, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu Zafer Mahallesi'nde bir depoda sahte viski imal edildiğini tespit etti. Mahkeme kararıyla depoya baskın yapan jandarma ekipleri, Hüseyin Kayalı (37), Umut Cavuşoğlu (33) ve T.S. (17) isimli 3 kişiyi gözaltına aldı. Depoda yapılan aramada 198 şişe paketlenmiş viski, 2 varil paketlenmeye hazır viski, 200'e yakın şişe, viski bandrolleri, kapaklar ve şişeleme makinası ele geçirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de, yaptıkları incelemede, viskilerin imalat yerinin Kıbrıs olması gerektiğini söyledi. Gıda Kontrolörü Orhan Okumuş, açıklamasında, "Bu viskilerin üretim yeri Kıbrıs olmalı. Ancak bu depo imalathaneye çevrilmiş ve sahte viski üretiliyor" diyerek viskilerin sağlığa zararlı olduğunu söyledi.

Jandarma ekipleri, gözaltına alınan Hüseyin Kayalı'nın, daha önce de sahte viski üretmek suçundan gözaltına alındığını ve Gültepe semtinde kendisine ait bir büfede viskileri sattığını belirledi. Gözaltına alınan 3 kişinin sorgusu devam ediyor.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2005 Çarşamba 00:56:57
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 01:46:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?