4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Sahte vize operasyonu

İzmir ve ilçelerinde, özellikle devlete vergi borcu bulunan ticari plakalı araçlara sahte vize yaptığı iddia edilen takipçi baba ve oğlu, jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan baba savcılık tarafından tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderilirken, oğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Buca İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları istihbari çalışmalar sonucu, Yenişehir semtinde trafik takip bürosu işleten Ahmet Çırpan (50) ve oğlu Ç.Ç.'nin (24) sahte mühür ve evraklarla ticari araçlara vize yaptığını belirledi. Araştırmalarını sürdüren ekipler, Ahmet Çırpan ve oğlunun köylere ve kırsal kesimlere giderek 150 YTL karşılığınca vize yapacağını söyleyip, taksi, traktör ve dolmuşların ruhsatını alarak sahte mühürle vize yaptığını belirledi.

Yenişehir'de bulunan işyerine baskın yapan jandarma ekipleri, baba Ahmet Çırpan ve oğlu Ç.Ç.'yi gözaltına aldı. Ekipler, sahte vizeyi yaptığı iddia edilen Ahmet Çırpan'ın bekçilikten ihraç edildiği ve kendisini emekli emniyet amiri olarak tanıttığını ortaya çıkardı. İfadesi alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Ahmet Çırpan, nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak Buca Cezaevi'ne gönderilirken, oğlu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 07:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?