8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Silahlı çatışma: 1 ölü

Konak'ta aranan bir katil zanlısını takip ettikleri sırada zanlının silahından çıkan kurşunla ağır yaralanan 1 polis memuru tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Zanlı Cenk İce'nin silahından çıkan kurşunlarla ağır şekilde yaralanan Yunuslar Tim Amirliği'nde görevli polis memuru İsmail Aydoğan (35), tedavi gördüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden polis memuru için yarın İzmir Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenleneceği öğrenildi.

Diğer yandan yaralı polis memuru Hakan Çetin'in ayağından yaralandığı ve hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, 29 Kasım 2005 tarihinde Kemeralatı'nda Avşar Triko'nun sahibi Mahmut Yurt ile iki oğlunu öldüren firari zanlı Cenk İce, yanında Bekir Sarıtaş isimli arkadaşıyla otomobiliyle Altınyol'da seyrederken polis tarafından fark edilerek takibe alındı. İki şahıs, içerisinde bulundukları otomobille Yenişehir istikametine saparak mahalle aralarında izini kaybettirmeye çalıştı.

Motosikletli Yunus ekipleri, takip ettikleri otomobili Eşrefpaşa Hastanesi yakınlarında durdurmak istedi. Araçtan inen şahıslar kaçmaya çalışırken, uzun namlulu silahlarla polislere ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesiyle çıkan silahlı çatışmada, zanlı Cenk İce ve 2 polis memuru yaralandı.

Zanlı Cenk İce'nin üzerinden çelik yelek ve çok sayıda el bombası çıkarken, diğer zanlı Bekir Sarıtaş kaçarak izini kaybettirmeye çalıştı. Cenk İce yaralı olarak yakalandıktan sonra Eşrefpaşa Hastanesi'ne kaldırılırken, yaralı polisler ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis memuru İsmail Aydoğan (35), tedavi gördüğü Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Cenk İce, 29 Kasım 2005 tarihinde Kemeraltı'nda Avşar Triko'nun sahibi Mahmut Yurt ve oğulları Hasan Yurt ile Adıgüzel Yurt'u Kestelli İşhanı'nda öldürdükten sonra firar etmişti. İce, 1991 yılında Karabağlar'da Burhan Uzun'u öldürüp 5 kişiyi yaraladığı gerekçesiyle tutuklanmış, 3 yıl sonra tahliye edilmişti. İce'nin 1994 yılında da silahlı bir soygun olayına karıştığı öğrenildi. Bu olaydan sonra kaçan İce, 2 yıl sonra yakalanarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, 1999 yılında da genel af sırasında salıverilmişti.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 16:05:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ESRA IP: 85.99.69.xxx Tarih : 31.01.2006 15:34:08
YAZIK BU KADAR DA OLURMU BİR İNSAN SUÇUNDAN DOLAYI BİRKERE AF EDİLİR SÜREKLİ AF EDİLİRSE İŞTE OLACAĞI BUDUR