9
Mayıs
2024
Perşembe
POLİS/ADLİYE

Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet operasyonu

Ödemiş Tapu Sicil Müdürlüğü'nde rüşvet alındığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda, Ödemiş Tapu Müdürü başta olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların sorgusu devam ederken, operasyona ilişkin ilginç notlar dikkat çekiyor.

Yapılan ihbarı değerlendiren Ödemiş Cumhuriyet Savcılığı ve Ödemiş Emniyet Müdürlüğü Tapu Sicil Müdürü C.Ö.nün odasına ve Tapu Servisi'ne kaymakamın izniyle 4 tane kablosuz gizli kamera Tapu Müdürlüğü'nde kimsenin olmadığı gece saatlerinde polis tarafından yerleştirildi. Ayrıca bir polis, yeni atanmış memur gibi davranarak Tapu Müdürlüğü'nde 15 gün gözlem yapmaya başladı. Bu süre içinde Tapu Müdürlüğü'ndeki ilişkileri ve yaşanan rüşvet olaylarını izleyen polis, kablosuz kameralarla takibini sürdürdü. Gerekli incelemeleri yaparak delilleri elde eden Emniyet Müdürlüğü, operasyonu Tapu Dairesi'ndeki işlerin aksamaması için cuma akşamı mesai bitiminde gerçekleştirdi.

28 memurun görev yaptığı Ödemiş Tapu Müdürlüğü'nün etrafını saran polisler, akşam saatlerinde memurları binadan çıkarmadı. Rüşvet aldığı kamera kayıtlarıyla tespit edilen ve 6 ay önce göreve başladığı öğrenilen Ödemiş Tapu Sicil Müdürü C.Ö. ile görevli memurlar G.Ş, B.T, M.Ç, H.Ç, E.Y, M.K ve A.P. gözaltına alınarak Ödemiş Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Şahısların sorgusu devam ederken, ilçedeki bazı emlakçıların ve tapu takibi yapan şahısların da ifadelerine başvuruldu. Polis, bugüne kadar kaç kişiden ve ne kadar rüşvet alındığını tespit etmeye çalışıyor.

*
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2006 Cumartesi 20:02:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?