8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Tire'de korkunç cinayet

İzmir'in Tire İlçesi Karateke Köyü Sıkmasuyu mevkiinde çıkan orman yangını, bir cinayeti ortaya çıkardı. Yangın alanında hunharca öldürülmüş bir erkek cesedi bulundu. 

Edinilen bilgiye göre, Karateke Köyü Sıkmasuyu mevkiinde saat 15.30'da makilik ve zeytinlik alanda çıkan yangını ihbar alan Tire İtfaiyesi'ne bağlı ekipler, yangına saat 15.48'te müdahale etti. Yanan 4 dekarlık zeytinlik ve makilik alan içerisinde boğazı kesilerek öldürülen, daha sonra da cinayeti örtbas etmek için yakıldığı sanılan 25-30 yaşlarında yanmış olarak bulunan bir erkek cesediyle karşılaşan itfaiye erleri, hemen güvenlik güçlerine haber verdi. 

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak hunharca işlenmiş cinayeti araştırmaya başladı. Boğazı kesilerek öldürülen ve muhtemelen cinayet izlerini yok etmek için yakıldığı kaydedilen 25-30 yaşlarındaki erkek cesedinin sağ kolunda "küçük kiraz" yazan bir dövme bulundu. 

Sol ve sağ elinin kırık olduğu anlaşılan erkek cesedinin yanında Hazreti Ali'nin kılıcını simgeleyen bir kolye ve yüzük bulunmasıysa dikkat çekiciydi. 

Cesedin bulunduğu yerde, yangının başladığı sırada hayvanlarını otlatan Karatekeli çoban Mutlu Tutkaç (31), araziden dumanlar yükseldiğinde beyaz bir aracı tepeden hızla uzaklaşırken gördüğünü söyledi. 

Olayın şokunu üzerinden atamayan çoban Mutlu Tutkaç, güçlükle sakinleştirildi. Güvenlik güçleri, cinayeti aydınlatmak ve ölen şahsın kimliğini saptamak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. 

Olay yerinden alınan ceset ise otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2006 Cuma 11:24:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?