4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Tire'de maç kavgası

İzmir'in Tire İlçesi'ne bağlı Mahmutlar Köyü'nde televizyonda milli maç görüntülerini izleme tartışması cinayetle sonuçlandı. Olayda ikiz kardeşlerden biri hayatını kaybetti, diğeri de yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Mahmutlar köy kahvehanesinde Türkiye-Arnavutluk milli maçı sonrası İlker Akman (24) ve ikiz kardeşi Türker Akman (24), milli maçın televizyonda özet görüntülerini ve maç sonu röportajlarını seyretmek istedi. Birlikte maç seyrettikleri arkadaşları Sezer E. (26-Sezer Ergel) milli maçı seyrettiklerini belirterek, televizyonda başka kanalı açması için çocukluk arkadaşları İlker ve Türker Akman kardeşleri uyardı. Bunun üzerine tartışmaya başlayan şahıslar kısa süreli kavga edip ayrıldı.

Kahveden öfkeyle ayrılan Sezer E, evine giderek pompalı tüfeğiyle beraber saat 22.00 civarında tekrar kahveye döndü. Etrafa bağırarak kahvenin ön kapısından ve arka penceresinden içerdeki İlker ve Türker Akman kardeşlerin üzerine ateş etmeye başladı. Köylülerin şaşkın bakışları altında kahveyi terk eden Sezer E, olaydan sonra Mahmutlar Jandarma Karakolu'na tüfeğiyle birlikte teslim oldu.

Göğsünden aldığı kurşunlarla ağır yaralanan İlker ve Türker Akman kardeşlerden İlker Akman, Mahmutlar Köyü Muhtarı Çetin Karadış tarafından Tire Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetti.

Ağır yaralanan kardeşi Türker Akman ise Tire Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Kardeşlerden İlker Akman, bugün gözyaşları içerisinde köy camisinde kılınan cenaze namazının ardından yine Mahmutlar Köyü mezarlığında toprağa verildi.
Olaydan sonra teslim olan zanlı Sezer E, "Bir anlık öfkeme hakim olamadım çok pişmanım" dedi. Sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Sezer E. tutuklanarak Tire Cezaevi'ne gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2005 Perşembe 21:04:50
Güncelleme :15 Ekim 2005 Cumartesi 14:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?