4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Tükürüğünü yutup öldü

Konak İlçesi Eşrefpaşa semtinde Murat ve Sibel Pirit çiftinin 2.5 aylık ikizlerinden Yağmur Pirit, sabaha karşı uykusunda yuttuğu tükürüğü yüzünden boğularak hayatını kaybetti.
Pirit çifti daha önce dünyaya gelen ve 2 yaşına basan ikiz kızları ile tek gözlü evde zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Olay, gece 566 sokak 19 numarada meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, seyyar satıcılık yaparak geçimini sağlayan Murat Pirit (24), üç yıl önce tanıştığı eşi Sibel Pirit (21) ile evlenerek mutlu bir yuva kurdu. Çocuk isteyen Pirit çiftinin 9 ay sonra Simge ve Sinem adını koydukları ikiz kızları dünyaya geldi. Geçim sıkıntısı yaşayan çift, komşularının yardımıyla ikiz bebeklerine bakmaya çalıştı. Bir yandan ikizler büyürken, diğer yandan baba Murat Pirit ev geçindirmek için çalışırken, Sibel Pirit 1.5 yıl sonra tekrar hamile kaldı. İkizleri iki yaşına basan Pirit çiftinin ikinci bir ikiz kızları daha oldu. Pirit çifti, ikizlere Bahar ve Yağmur ismini koyarak 6 kişi olarak yaşamaya başladı.

Komşuların desteği ile yaşayan ikiz Bahar ve Yağmur bebekler, hiçbir şeyin farkında olmadan yaşamaya devam ederken, Bahar bebek ikiz kardeşi Yağmur ile annesinin yattığı koltuk üzerinde uykuya daldı. Annesinin emzirdikten sonra yatırdığı Yağmur bebek, tükürüğünü yutarak solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitirdi. Sabah saatlerinde bebeklerine bakmak için uyanan anne Sibel Pirit, Yağmur bebeğin nefes almadığını görerek çığlıklarla eşini uyandırdı. Baba Murat Pirit çocuğunun öldüğünü görünce gözyaşlarına boğuldu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve doktor bebeğin solunum yetmezliğin nedeniyle öldüğünü belirledi.

İkiz bebeklerinden birini kaybeden ve tek gözlü gecekonduda yaşam mücadelesi veren gözü yaşlı anne Sibel Pirit, "Biz çocuklarımızı çok seviyoruz. Onlar için yaşıyoruz. Çocuklarımızı asla yuvaya vermeyiz" diyerek gözyaşı döktü. Baba Murat Pirit'te ekonomik sıkıntılar çektiğini ve çocuklarına bakmak için hayırseverlerden yardım beklediğini söyledi. Minik Yağmur, Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

.
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2005 Cuma 15:40:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?