4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Üniversiade'i kana bulayacaklardı!

İzmir polisi, resmi açılışı bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Spor Oyunları öncesi, bombalama eylemleri için örgütten talimat bekleyen terör örgütü PKK'nın 2 bombacısını, Buca İlçesi'nde kaldıkları evde, 800 gram A 1 patlayıcı ve düzenekleriyle birlikte kıskıvrak yakaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, edinilen istihbari bilgiler çerçevesinde, Buca İlçesi'nin Kozağaç semtinde bundan 4 ay önce ev kiralayan Muhammet Zengin (26) ve Osman Ağagöz'ün (28), PKK terör örgütünün eğitilmiş bombacısı oldukları belirlendi. 3 gün önce eve özel timler tarafından yapılan baskında, Zengin ve Ağagöz, yakalanarak gözaltına alınırken, evde yapılan aramada, 25 ayrı kibrit kutusunun içersine özel olarak yerleştirilmiş, toplam 800 gram A 1 patlayıcı maddeyle bunlara ait fünye ve çeşitli düzenekler ele geçirildi.

Zanlılardan Muhammet Zengin'in 1999'da, Osman Ağagöz'ün de 2004'te, Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan üzerinden İran'a giderek PKK terör örgütüne katıldıkları, ardından da Kuzey Irak'a geçerek burada bomba, suikast ve çeşitli terör eylemleri için özel eğitim aldıkları ve örgütün özel harekatçıları arasında yer aldıkları belirlendi.

Evli ve 1 çocuk babası olduğu ifade edilen bombacı zanlılardan Osman Ağagöz'ün, bundan 4 ay önce Buca'ya gelerek Kozağaç mevkiinde 3 katlı bir ev kiraladığı ve daha sonra Muhammet Zengin'in de buraya geldiği ve evli aile görünümü verdikleri kaydedildi. Yapılan operasyonda, 800 gram A 1 patlayıcı maddenin, 25 ayrı kibrit kutusuna konularak çeşitli fünye ve düzeneklerle, bomba haline getirildiği ve örgüt üyelerinin bugün başlayacak olan Dünya Üniversiteler Arası Olimpiyat Oyunları sırasında çeşitli yerlere konularak bombalama eylemlerinin gerçekleştirilmesinin planlandığı ve bu nedenle de örgütten talimat bekledikleri ortaya çıktı.

Eve yapılan baskında gözaltına alınan Osman Ağagöz'ün üzerinden 400 sahte ABD doları çıktı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar bugün adliyeye sevk edilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2005 Perşembe 15:08:24
Güncelleme :11 Ağustos 2005 Perşembe 16:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?