4
Mayıs
2024
Cumartesi
POLİS/ADLİYE

Vezirağa Köprüsü'nden düşen taş öldürüyordu

İzmir'in Yenişehir semtinde tarihi su kemerinden düşen taş parçası, seyir halindeki bir otomobilin camını kırarak içeri girdi. Araçta bulunan 2 kişi, şans eseri yara almadan kurtuldu.

Olay, Yeşildere yolunda dün akşam saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Karşıyaka'ya gitmekte olan Erdal Balkaya (28) yönetimindeki 35 AE 3988 plakalı Opel Vectra marka otomobilin üzerine, tarihi Vezirağa Köprüsü'nün önünden geçerken taş düştü. Otomobilin sunroofun camını kırıp köşesine çarpan taş, daha sonra arka koltuğun üzerine yuvarlandı.

Karşıyaka Anadolu Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi olan Özge Orak'ın (19), kırılan cam parçalarının sıçraması sonucu yüzünde, sağ gözünün altında ve kollarında cam ufak çizikler oluştu. Paniğe kapılarak direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü Erdal Balkaya ise, yolun sağındaki bariyerlere çarpacağı sırada son anda aracı kontrol altına aldı. Büyük bir şok yaşayan Erdal Balkaya, otomobilini yolun sağına park ettikten sonra durumu polise bildirdi.

İzmir'de inşaat ve gayrimenkul danışmanlığı işleriyle uğraşan Erdal Balkaya, "Kız arkadaşım ve ben ölebilirdik. O zaman, bunun hesabını kim ya da hangi kurum verecekti? Bunu düşünmek bile istemiyorum. Bundan kim ve hangi makamlar sorumluysa sonuna kadar davacıyım" dedi.

Özge Orak ise, "Ben de sorumlulardan davacıyım. Köprüden bu taşlar nasıl düşer? İnanamıyorum. Ya bizlere bir şey olsaydı?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 15:01:14
Güncelleme :15 Eylül 2005 Perşembe 01:38:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?