8
Mayıs
2024
Çarşamba
POLİS/ADLİYE

Yanlış iğneye 150 bin YTL tazminat

İzmir'de hemşirenin vurduğu hatalı iğne yüzünden dünyası kararan 8 çocuk babası Cevdet Çağlar, hukuk mücadelesini kazandı.

Fırıncılık yapan 38 yaşındaki Çağlar, sekiz yıl önce rahatsızlanınca gece Tepecik Eğitim Hastanesi acil servisine gitti.

Hemşirenin yaptığı iğne yüzünden sakat kalan Çağlar'ın dünyası karardı. Sağlık Bakanlığı ve sorumlular hakkında maddi ve manevi toplam 40 bin YTL tazminat davası açan Çağlar, davayı kazandı. Mahkeme Sağlık Bakanlığı ve sorumluları 39 bin YTL tazminat ödemeye mahkum etti. Çağlar, yasal faiziyle birlikte 150 bin YTL alacak.

Yanlış iğne yüzünden günden güne eriyen sağ ayak bileğinin üzerine basamayan Cevdet Çağlar, avukatı Bülent Öztürk, aracılığıyla 5 bin YTL'si manevi 35 bin YTL'si maddi olmak üzere 1998 yılında 40 bin YTL tazminat istemiyle 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Cevdet Çağlar, dilekçesinde, “Testislerimde ağrım vardı. Acil olarak hastaneye gittim. Nöbetçi doktor muayane etti.

Ardından hemşireye iğne yapmasını söyledi. Acil serviste görevli hemşire S.D. iğneyi yaptı. Ardından beni eve gönderdiler. Evde sağ ayağımda şiddetli ağrı başladı. Ayağımı hissedemiyordum. Bir gün sonra tekrar hasteneye gittim. Doktorlar iğnenin yanlış yere yapıldığını söylediler. Bu iğne benim hayatımı karartı. Dört çocuğumu çalışmadığım için okutamadım. Beni sakat bırakanlardan şikayetçiyim” dedi.

Mahkeme Cevdet Çağlar'a Adli Tıp Kurumu ve GATA'dan iki ayrı rapor aldırdı. Gelen raporlarda Çağlar'ın yüzde 29 oranında işgörmez olduğu belirtildi. Sağlık Bakanlığı ve hastane avukatları davanın reddini istedi. Yaklaşık 8 yıldır hukuk mücadelesini veren sekiz çocuklu baba sonunda verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Geçtiğimz gün yapılan son duruşmada İzmir 6'ncı Asliye Hukuk Mahkemesi, raporları dikkate alarak Sağlık Bakanlığı'nı 4 bin YTL'si manevi 35 bin YTL'si maddi toplam 39 bin YTL tazmanit ödemesine karar verdi. Cevdet Çağlar'ın avukatı yasal faiziyle birlikte 150 bin YTL alacaklarını söyledi.

Davanının yasal sürede sonuçlanmadığını belirten Çağlar'ın avukatı Bülent Öztürk, “Bu dava Yargıtay süreci ile birlikte en fazla 5 yıl içinde sonuçlanamsı gerekiyordu. Dava 8 yılda zor bitti. Bundan sonra Yargıtay süreci de başlayacak. Dava AİHM sözleşmesine göre yasal süreçte sonuçlanmadı. Bu yüzden müvekkilim kirasını ödeyemedi, dört çocuğunu okula gönderemedi. Son çare olarak AİHM'e başvuracağız” dedi.

Ayağı sakatlanmadan önce gece fırında, gündüz ise pazarda çalışarak 8 çocuğuna baktığını belirten Cevdet Çağlar, “Bu olaydan sonra bir gün bile işe gidemedim. Dört yıldır evimin kirasını ödeyemiyorum. Bu yüzden sık sık beni evlerden çıkarıyorlar. Dört çocuğumu okula gönderemedim. Çocuklarımı para kazanmaları için boyacılık yapmaya göndermek zorunda kalıyorum. Onların kazandığı para ile karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Perişan durumdayım. Alacağım 150 bin YTL'nin büyük kısmıyla borçlarımı kapatacağım. Bundan sonraki yaşantımı hep böyle.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2006 Cuma 11:39:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?